A világ legfejlettebb országa lekerült az USA szabadkereskedelmi partnereinek listájáról.

Amit nevezhetünk akár furának is, Wakanda ugyanis a valóságban nem létezik, e hét szerdáig mégis szerepelt ezen a bizonyos listán. A fiktív afrikai ország csak a képregények lapjain, illetve a Marvel filmes univerzumában szerepel a térképeken.

Egy olyan országról van szó, mely annak köszönhetően lett a világ legfejlettebbje, hogy nagyon régen itt csapódott be egy vibránium nevű szuperfémből álló meteor, ami igazi technológiai forradalmat indított el a térségben. (Ebből készült Amerika Kapitány pajzsa is.)

A fővárost ott látod a háttérben

Ha a teljes történetre vagy kíváncsi, nézd meg a Fekete Párduc című szuperhősös mozit, amivel két óra alatt ledoktorálhatsz Wakandából!

Aki ezzel képben van, az biztosan a fejét fogja, hogyan lehetséges, hogy Wakanda felkerült az USA kereskedelmi partnereinek listájára, de a megoldás igazából egyáltalán nem bonyolult, ráadásul semmi köze nincs az emberi hülyeséghez.

Az történt, hogy amikor az USA agrárminisztériuma létrehozta az online kereskedelmi adatbázist, azt először tesztadatokkal töltötték fel, hogy így szűrjék ki a hibákat. Amikor megtörtént a rendszer éles adatokkal történő feltöltése, néhány olyan rekordot elfelejtettek törölni, melyeket csak az élesítés előtti tesztelés során akartak használni.

Így fordulhatott elő, hogy egy nem létező ország is bekerült az USA partnerei közé. A sajtó vette észre a bakit, amit a minisztérium a tegnapi napon orvosolt a kegyetlen törléssel.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon