Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És elég jó funkciók ezek.

Már csak egy hónap, és végre kezünkbe foghatjuk a PS5-öt (már ha sikerült előrendelnünk), és most már azt is láthatjuk, hogy milyen menüt fogunk bámulni, amikor bekapcsoljuk a gépet. Sőt, azt is bemutatja a Sony, hogy milyen fukciókkal fogunk találkozni a menüben.

A "home screen" 4K tévékre lesz optimalizálva, ami persze nem azt jelenti, hogy full HD-ban ne nézne ki jól, de ha már 4K-s UHD-tévéd lenne otthon, azon fest majd a legszebben. Jó hír, hogy a Playstation Store már nem egy külön appként, hanem teljesen a menübe integrálva fog működni villámgyorsan.

Új funkcióként belépnek a képbe a kártyák, amik az éppen játszott játékodról közölnek majd hasznos információkat, például azt is, hogy éppen milyen mellékküldetéseket hagytál ki, és azok teljesítése nagyjából mennyi idő lehet. Ha esetleg elakadsz, ugyancsak a kártyák segítségével kaphatsz egy kis segítséget a továbbjutáshoz, akár videós formában is. Igen, miközben éppen játszol. A videón a Sackboy közben mutatják be, hogyan működik mindez, és nagyon pofás, amit látsz.

Ha egy-egy barátunk éppen megosztja a saját gameplay-ét, akkor akár játék közben is nézhetjük, mit csinál. A kártyák egyébként azt is megmutatják, hogy egy-egy szintet milyen hatékonysággal teljesítettünk, mennyire vagyunk attól, hogy kimaxoljuk, az ehhez szükséges időt pedig saját játékstílusunk és ügyességünk alapján kalkulálja ki a PlayStation 5.

Ahogy azt sejteni lehetett, a Create gombbal lehet majd videót és fotót menteni az éppen aktuális játékunkból, akár 4K-ban is. Emellett veszett gyorsan töltődnek a játékok, és villámsebességgel beugorhatunk multizni is, ha az egyik haverunk épp valamivel játszik, amit természetesen továbbra is látni fogunk a menüben. Nézd meg videón, hogyan is működik mindez.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.