Az Amazon komolyan gondolja ezt a streamingháborús dolgot, és A Gyűrűk Ura-sorozat után most még egy nagyágyút vásárolt be az arzenáljába.

Ez pedig nem más, mint a Szárnyas fejvadász cyberpunk világa, mely idén 40 éves, RIdley Scott klasszikusát ugyanis 1982-ban mutatták be a mozik. A film a mozikban nem lett kasszasiker, de a videós lakossági forgalmazás során megtalálta a közönségét, olyannyira, hogy az évek során komoly kultstátuszra tett szert.

Mi is örültünk hát, amikor 35 évvel később, azaz 2017-ben visszatéért a franchise, annak pedig kiváltképp, hogy a Szárnyas fejvadász 2049-et egy olyan művész rendezhette meg, mint Denis Villeneuve.

Kritika: Szárnyas fejvadász 2049

Kritikánk spoilereket nem, de nagyon nagy szavakat tartalmaz a rég várt folytatásról. Denis Villeneuve mesterművet alkotott.

Már korábban is szóltak erről óvatos pletykák, de most végül a Deadline jelentette, hogy az Amazon zöld lámpát adott a Blade Runner világában játszódó élőszereplős szériának.

A sztoriról nem tudunk sokat, de a cím már megvan: Szárnyas fejvadász 2049, ami alapján feltehető, hogy a sztori ötven évvel a Villeneuve-féle vízió után játszódik majd. Az első évad tíz epizódjára az Amazon jó szokása szerint nem sajnálja a pénzt, és ami szintén jó hír, hogy Ridley Scott vezető producerként vesz részt a munkálatokban.

Premierdátum természetesen még nincs, de az előkészületeket már megkezdték, így optimista becslések szerint a széria 2024-ben már be is kerülhet a Prime Video kínálatába.

Ez is érdeklhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában