Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

David Lyncht csak akkor kérjük fel dj-zni szülinapi bulinkra, ha nem akarjuk jól érezni magunkat, vagy lassulni szeretnénk. Vagy ha szeretjük a ZZ Topot. Súlyos énekesnő-fétis, vastag gitárhangzás, móka, kacagás és elborultság szól a rendező playlistjéről.

Lissie

Ha nem hallottál itthon róla, az nem a véletlen műve. Az amcsi folk rock énekesnő Lynch egyik legnagyobb kedvence, 2010-es lemezét, a Catching a Tiger-t rongyosra hallgatta. A rendező valamiért egyébként igencsak vonzódik az énekesnőkhöz, nem ítélhetjük el emiatt. Lissie Bad Romance-feldolgozását egyenesen imádja Lynch.

ZZ Top

Texas, kocsik, szakáll. A Mester kedvence a Sharp Dressed Man. Jó választás. Lynch egyébként azért szereti mániákusan a bandát, mert nem tud szabadulni a gitárhangzástól, és mindig is bejött neki a ZZ Top-verda.

Au Revoir Simone

Most nem egy, hanem egyből három csajról van szó, akik álmodozós elektronikus popot gyártanak, Lynch legnagyobb örömére. Több interjújában is méltatja egyik kedvenc zenekarát. Biztos már megint a csajok miatt bukott rá ennyire.

Gary Clark Jr.

Gary Bright Lights című EP-jéről (ami a zenész oldaláról ingyenesen letölthető) szuperlatívuszokban nyilatkozott Lynch. A címadó dalt pedig egyik legnagyobb kedvenceként tartja számon.

Lykke Li

Már megint egy énekesnő, aki remekül beillik a Lynch-féle univerzumba. Sötétség, pici elborultság a zenében, szőkeség az életben. Lynch valamiért az ilyen típusra bukik.

Duran Duran

Meglepő választás talán, de annyira azért mégsem, ha azt is számításba vesszük, hogy a Mester rendezett egy koncertfilmet a csapat számára. A Duran Duran: Unstaged nagyon lynches, fura montázsokkal telepakolt munka. A teljes koncertfilm egyébként megtekinthető a Recorder oldalán.

Rammstein

Lynch egy időben a kedvenc bandájaként emlegette a Rammsteint. Olyannyira imádta őket, hogy a Lost Highway forgatásán szinte csak az ő dalaikat hallgatta. Ezek után nem nagy csoda, ha a filmzenéhez is felkérte őket, két dallal is szerepeltek a moziban.

Chrysta Bell

Egy modell-énekesnő, aki a rendező saját különbejáratú múzsájának tekinthető. Közös dalt is rögzítettek már (Polish Poem), a lány pedig október 16-án az A38-ra érkezik, hogy bemutassa a klausztrofób hangulatok mesterével közösen készített lemezét. Ha másért nem, már a Lynch-kötődésért is érdemes elmenni a bulira.

Zola Jesus

És igen! Már megint egy énekesnő! A fura, de zseniális hangzású Zola Jesus dalokba olyannyira beleszeretett a Mester, hogy még egy remixelési lehetőséget is kiharcolt az In Your Nature című dalból. Ez azért nagy teljesítmény, mert a lány kijelentette, hogy senki sem értelmezheti újra a dalait. Egy kivételt azért tett: Lynch megkeresésére azért is mondott igent, mert gyerekkora óta a rendező rajongója.

Keresd a Player Playlist cikksorozat többi darabját is! Ha pedig David Lynch zenei munkásságára vagy kíváncsi, olvass róla és hallgass bele a Recorderen!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.