Ezt szívják és füstölik a színészek a filmekben drog helyett
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudod, mit szippant föl DiCaprio a prosti fenekéről az A Wall Street farkasa című örökbecsűben? Nem kokót, azt elárulhatjuk.

Egy Jeff Butcher nevű veterán kellékes árulta el az Upvotednek, hogy amikor valaki brutálisan beáll a mozivásznon, az nem azért van, mert a vicces producerek igazi kokaint csempésznek be a forgatásra - még akkor sem, ha ez a városi legenda a mai napig makacsul tartja magát Hollywoodban. Az illegális cuccokat arrafelé sem szeretik. De akkor mégis, mit szív James Franco és Seth Rogen az Ananász Expressz-ben és mit tol Leo nagyüzemben az orrlyukaiba az A Wall Street farkasa-ban?

Cigaretta

A hetvenes évektől a kilencvenes évekig elég volt a producernek megeresztenie egy telefont valamelyik dohánycégnek, hogy cigire lenne szüksége egy készülő filmhez és mire letette a készüléket, már ott dudált egy egész kamionnyi Marlboro a stúdió kapuja előtt. Sőt, a dohánycégek nem csak az elpöfékelendő blázzal szálltak be ilyenkor, de a termékmegjelenítés miatt készek voltak komoly összegekkel is megtámogatni a produkciót. Ez persze ma már nem így van, hiszen egyrészt a dohánytermékeket már nem lehet reklámozni, másrészt a színészek legnagyobb része nem dohányzik.

Liam Neeson például azonnal keresztet vet, ha közeledik felé egy cigifüst-felhő, ezért szóba sem jöhetett, hogy a Non-stop című moziban a repülő WC-jében igazi cigit toljon. Tudod, mit tekertek be neki? Kamillateát. Igen. Butcher elmondta, hogy remek kamucigi-márkák vannak a piacon. Az ő kedvence például az Ecstasy Cigarettes, ami teljességgel dohány- és nikotinmentes, gyógynövényekből sodort cigi, és melyből a Mad Men forgatásai alatt közel 200.000 szálat pöfékeltek el a színészek.

Kannabisz

Nos, ez már egy fokkal nehezebb kérdés, hiszen a filmekben sokszor valóban kannabisznak kinéző szárított bimbókat és rügyeket kell besodorni, majd elszívni. Az Ananász Expressz forgatásához Butcher az International Oddities nevű cégtől rendelt hamis mariskát, ami tulajdonképpen a kender egy speciális, hatóanyag nélküli fajának bimbójából szárított cucc. A céget egyébként James Franco ajánlotta a kellékesnek. Állítólag, akármennyire biztonságos az anyag, valamennyi THC mégis megtalálható ezekben a száraz bigyókban, ami végül a színészeken is meglátszott.

A cég is figyelmezteti a vásárlóit, hogy bár az anyag legális, "nagyon speciális dohányzási élményt" biztosít a használónak. Nem csoda hát, hogy amikor Drew Barrymore elfüstölt néhány ilyen növényből sodort cigit a Hétmérföldes szerelem forgatásán, utána olyan profin tudta eljátszani a bekészülést, hogy a rendező azt hitte, a színésznő tényleg betépett.

Kokain

A kokain filmes helyettesítése a legdurvább feladat, hiszen különböző porok orrba történő felszívása azért igen kellemetlen dolog tud lenni. Butcher elmondta, hogy ő szinte mindig inozitolt, egy testépítők által is használt speciális B-vitamin-készítményt használ, ami orron keresztül felszívva - bár okoz egy rövid ideig tartó energikus állapotot - teljesen ártalmatlan. Amikor az A pankrátor forgatásán Mickey Rourke-nál elkezdett beütni ez az állapot, nagyon megijedt és reklamálni kezdett a kellékesnél, hogy milyen szart adtak neki. Butcher alig tudta lenyugtatni a színészt, aki csak akkor higgadt le, amikor néhány perc múlva elmúlt a por hatása.

Más kellékesek használnak kokain helyett porcukrot, tejport és sütőport is, de ezeket már sokkal kellemetlenebb felszippantani, ezért amikor fogyasztásra kerül sor, manapság már a legtöbb kellékes szintén inozitolt használ.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.