Hogy MENNYIT akar elkérni a FIFA a nevét használó videojátékot készítő stúdiótól?!

Nem rég jött egy fura hír, mely arról szólt, hogy a nagy sikerű FIFA videojátéksorozatot gyártó EA Sports azt fontolgatja, hogy megváltoztatja a széria címét.

Először ezt nem igazán értette senki, hiszen a FIFA idei része még a tavalyinál is nagyobb eladásokat produkált, vagyis nem sok értelmes ok mutatkozott arra, hogy a stúdió dobja a jól csengő nevet.

Az új névre vonatkozóan is futottak be pletykák, hiszen több lap is arról értesült, hogy a stúdió bejegyeztette az EA Sports FC nevet, bár egyelőre még ezt sem erősítették meg.

Most pedig befutott az egész sztori legdurvább mozzanata, a The New York Times ugyanis úgy tudja, hogy a névváltoztatás hátterében az áll, hogy a FIFA a hivatalos névhasználati jogokért a következő négy évre a korábbi dealnek több mint a dupláját akarja elkérni a stúdiótól, ami

A hajmeresztő összeg mellett ráadásul a FIFA teljesen újra akarja tárgyalni a szerződést, de úgy, hogy az EA Sports a jogokat kizárólag a játékaiban használhassa fel, így a stúdió nem tarthatna meg olyan e-sport eseményeket, melyekkel korábban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek nem volt problémája.

Az EA döntése így teljesen érthető, bár egészen biztos, hogy a licenc elvesztése nagyon fog fájni. Kérdés, hogy fog-e fájni annyira, mint egymilliárd dollár kifizetése.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.