A Hubie, a halloween hőse csak a szokásos Sandler-pokol. De van, aki pont így szereti. Húgyszagúan.

Sandler azt ígérte, hogy ha nem kapja meg az Oscart, akkor elkészíti a legpusztítóbb filmet, amit valaha láttunk tőle. A Hubie Halloween messze nem a legpusztítóbb, de nehéz filmként értelmezni. A színész egyre inkább fordul el attól, hogy vígjátékai ne egy össznépi buliként legyenek értelmezhetőek, poénok egyre ritkábban akadnak, amik pedig vannak, azok vagy a fosás-hugyozás témakör mentén haladnak, vagy az „elestem és bevertem valamimet” gegek nyomvonalán. És ezek adják egymásnak a stafétabotot, csak előbb lehugyozzák, mielőtt a másik kezébe adják.

Azért is érthetetlen, amit Sandler művel, mert egyébként jó színész ő, nem is teljesen hülye, mégis szökőévente csinál egy-egy olyan mozit, amiben megmutatja, hogy nem veszett ügy, nem kell lemondani róla, csak hát ő így szeret bulizni. Haverokkal, kamerák előtt, mindig valami tematika mentén.

A Hubie, a halloween hőse is egy fosós-esős vígjáték, ami most a Halloween és a horror témakörben mozgolódik, és biztosan nagyon sokan fogják benne megtalálni a számításukat, akik egy fostos munkanap után csak annyit akarnak, hogy korrekt operatőri munkával felvett képeken menjen valami izé ismert és szeretett színészekkel, közben pedig annyira le legyenek szedálva a kanapén elfekve, hogy már az se tűnjön fel nekik, ha folyik a nyáluk. Erre ez a film nem tökéletes, de megfelel.

A sztori szerint Hubie Salem legkevésbé megbecsült lakója, a gyerekek folyamatosan megdobálják, a felnőttek lenézik és cikizik. Tényleg fura fazon, furán beszél és furán is néz ki, ráadásul rögeszméje az emberek biztonsága, ő a helyi önkéntes turbóházmester, feljelentget, bejelentget, a rendőrség pedig már ügyet sem vet rá. Azonban halloweenkor elég fura esetek történnek, Hubie pedig úgy dönt, hogy felgöngyölíti az ügyet, ami teljesen biztos, hogy valamiféle természetfeletti csínytevés lehet, semmi más.

Közben valaki megszökik egy elmegyógyintézetből, és Salem felé veszi az irányt, hogy olyan legyen, mintha tényleg egy Halloween-filmet néznél. Aztán a végére rájössz, hogy nem néztél itt semmilyen filmet. A sztori ugyanis totálisan értelmetlenné válik, a végső tanulság pedig annyira banálisan béna, hogy az ember fogja a fejét szégyenében. És akkor is, amikor látja, hogy mindehhez olyan színészek asszisztáltak, mint Ray Liotta, Steve Buscemi, Julie Bowen a Modern családból, meg persze a jó öreg Kevin James és Rob Schneider, és még Ben Stiller is benéz egy percre.

A Hubie Halloween tényleg nem egy film. Egy nagy találkozó, amihez írtak valamiféle forgatókönyvet. Amiben minden havernak benne kellett lennie valahogy, és igazából ők szórakoztak jól, miközben megcsinálták. Egypár ötlet azért akadt a sztori megírásakor, de az sem volt lényeges, hogy akadjon. Csak legyenek meg a klisék, mert azok legalább valamennyire filmmé varázsolják ezt az egészet. Legyen szerelmi szál, legyen egy rejtély, nem gond, ha a szerelmi szál kínos, a rejtély pedig teljesen értelmetlen, úgysem fogod tudni felróni a filmnek, hogy az égvilágon semmi értelme nem marad a végére. Hiszen már az elején sem volt igazából.

Sandler abszolút fullba nyomja a kretént, elengedte ő már azt, hogy vállalható, emlékezetes vígjátékokat készítsen. Drámákban még meg tudja mutatni magát, de mint komikus, teljesen elveszett. Legutóbbi standupjával a Netflixen azért megmutatta, hogy tud ő, ha nagyon akar, de még akkor sem tudja teljesen letenni a hugyozós poénokat, viszont mennyivel jobban működnek ezek akkor, ha van mellettük más is. Itt nincs. Ez bizony a tömény Sandler-pokol maga.

A Hubie, a Halloween hőse bő 100 perce alatt nem egy vígjátékot nézel, hanem azt, hogy pár nagyon híres színész jól szórakozik a kamerák előtt. Neked nem sok közöd lesz hozzá, nem vagy belevonva, viszont jó nézni, ahogy Steve Buscemi baromira élvezi a bulit, mert ilyen karaktert aztán biztos, hogy sosem játszhatott és nem is fog, látod, hogy a rövidke szerepre beugró Shaq mennyire bírja a bulit, és ez valamennyire egész élvezhetővé tudja tenni pillanatokra. Csak a helyén kell kezelni. Ha nem jutsz el idén halloween-buliba, akkor nesze, itt van egy, megnézheted a Netflixen. Filmnek viszont nehezen nevezhető a Hubie Halloween.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.