Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Emlékszel még a Miért éppen Alaszka utolsó jelenetére? Tudod, hogy ért véget az X-Akták? Még mindig megborzongsz a Twin Peaks végétől? Akkor nézd meg velünk a legismertebb sorozatok utolsó jeleneteit!

Vészhelyzet (ER)

Minden idők legnépszerűbb kórházsorozata úgy hagyta ott a jónépet, ahogy azt kellett: egy súlyos sérültorgiával, gyors szódobálózással, hordágyakkal rohangálással, pörgős aláfestő dallamokkal, Carter dokival és végül a jól ismert főcímzenével. Bármeddig el tudtuk volna nézni, de persze azért már nagyon hiányzott az eredeti szereplőgárda, akik legalább egy jelenésre visszatértek az utolsó epizódokra.

Lost

És igen. Tényleg meghaltak. És sikerült ezzel minden idők egyik hatalmas csalódását összehoznia Damon Lindelofnak és barátainak, de a giccsparádéért legalább a Dr. House-ban megkapta a magáét, ahol is Tizenhármas egyszer csak kipattan House autójából, becsönget egy házba, majd úgy tökön rúgja a férfit, hogy attól egy egész rajongói tábor lélegzett fel. Köszönjük, Olivia Wilde!

Dallas

Jockey enyhe mentális problémákkal küszködik, megjelenik neki ugyanis egy erősen David Lynch által ihletett pokolfajzat, hogy rávegye az öngyilkosságra. Akkor még azt hittük, valóban sikerült neki, később azonban kiderült, Jockey mindent túlél. Sajnos Larry Hagman azonban a rebootolt Dallas-t már nem élte túl, a második évad közben átköltözött az égi olajmezőkre.

MacGyver

Nagyon ritka, hogy a főszerepet alakító színész egy sorozat befejező epizódjának végén megköszönje a kitartó figyelmet, de a MacGyver esetében ez is összejött. Richard Dean Anderson és tévés fia könnyes búcsúval távoznak motoron, hogy aztán majd visszatérjenek a készülő mozifilmben.

Sírhant művek (Six Feet Under)

Talán sokan egyetértenek velem, ha azt mondom, ez minden idők egyik legjobb fináléja, megható, szívbe markoló, sokkolóan életszerű, hiszen mind elmegyünk egyszer, még akkor is, ha az esemény csak a távoli jövőben esedékes. Sia csodaszép Breathe Me-je felteszi a koronát a képsorokra. Tízpertíz.

Dr. House (House MD)

House-ról mindenki azt hiszi, hogy meghalt, így nyugodtan motorozhat a halálos beteg Wilsonnal bárhol egyenbőrdzsekiben. Nagyjából bármikor visszahozható lenne a karakter, ha szükség lenne rá, de nagy valószínűséggel Foreman nem fogja feldobni őt, pedig láthatóan tudja, hogy a zseniális doki mindenkit átvert.

Totál szívás (Breaking Bad)

Mr. White megkapja végső jutalmát, a golyót, ami szépen, lassan a földre teríti. Jesse megússza, Heisenberg azonban nem. Bár egyes teóriák szerint a befejezés nem azt jelenti, hogy bárki is meghalt volna, mi azért jobban szeretjük azt a változatot, miszerint Walter így bűnhődött meg a múltban elkövetett bűneiért.

Maffiózók (The Sopranos)

Minden idők legmegosztóbb befejezése. A Soprano család összegyűl egy vacsorára, a hangulat erősen baljós, ráadásul a Journey Don't Stop Believin'-je szól a helyen. Meadow gyorsan futott, neki csak a füle jutott, ahogy belép az ajtón, nem marad más, csak a sötétség. A sorozat kreátora, David Chase nemrég elárulta, hogy Tonyt nem ölik meg. Remek. Így még annyi értelme sincs az egésznek, amennyit beleképzeltünk.

Jóbarátok (Friends)

A teljes brigád elköltözik, úgyhogy le kell adni a kulcsokat. Üres a legendás lakás, de még egy utolsó kávéra leugranak a főhősök, nehogy a Central Perk üresen maradjon. Monica és Chandler kezében két műgyerek, de sebaj, ez sem rontott az élvezeten. Nagy ölelkezések, nagy sírások. Nehéz volt elengedni ezt a társaságot, az biztos.

Twin Peaks

Amire senki sem számított: Cooper nyomozó visszatér a függöny mögül, ahol roppantmód aggasztó történések estek meg vele, majd kiderül, megszállta Bob, így hamarost le is fejeli a fürdőszobai tükröt, majd kérdezgetni kezdi, hogy van Annie. Ebben a pillanatban kérlelhetetlenül érkezik a stáblista, és nem jön a következő évad. Pedig a mai napig reménykedünk a visszatérésben.

Miért éppen Alaszka? (Northern Exposure)

Joel Fleischman doki, azaz Rob Morrow már az utolsó évad közepén visszavonulót fújt, mondjuk úgy, hogy nem sikerültek túl jól a tárgyalások arról a hőn áhított szerződésmódosításról, így az utolsó epizódokban már az eredeti szereplőkkel üthettük el az időt, de az egyre jobban kifulladó szérián már az ő hiánya sem rontott. Az utolsó képsorokban mindenki szeret mindenkit, a rénszarvas pedig utoljára átsétál a városon.

X-Akták (X-Files)

Amikor azt hittük, végre láthatjuk az ufótámadás képeit, egy igazán romantikus véggel kellett elengednünk a gigantikus összeesküvés-történetet, ahol Mulder és Scully közös gyerekük mellett összebújik, majd megbeszéli, hogy tulajdonképpen nemsokára vége a világnak, de azért még talán nincs minden veszve. Nem egészen erre számítottunk, a későbbi film pedig nem vitt minket közelebb az ufók érkezéséhez. Állítólag készülhet még X-Akták-mozifilm, de hisszük, ha látjuk. Hinni akarunk. A sorozat utolsó képsorai a rendező kommentárjával tekinthetőek meg.

Egy rém rendes család (Married... With Children)

Kelly házasodni készül, persze nem feltétlenül egy decens, snájdig fiatalemberrel készül összekötni az életét, a srác ráadásul egy percig sem kíván hűségesnek maradni. Al Bundy színre lép, és megakadályozza az eksüvőt. Egy rész még lement utána, amit korábban forgattak, de mégis a 23. rész tekinthető az igazi finálénak. Nem az a tipikus lezáró epizód, de hát ez van.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.