Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem kérdés, hogy szükség volt-e Budapest legnagyobb szórakozó-csomópontjának felújítására, de arra nem számítottunk, mennyire jól sikerül majd. Bent jártunk. Szeretjük.

Kezdjük ott, hogy egyből három helyszínnel készül a megmérettetésre az új Akvárium. Semmi sem lesz jóformán ugyanaz, csak nagyon fontos pontjain, és ez egyáltalán nem baj. Ahogy belépsz a fedett részbe, nem egy leválasztott koncertteremmel találkozol, hanem egy hatalmas térrel, ami tulajdonképpen étteremként funkcionál. A bejárattól balra, a régi üldögélős helyek helyén a VOLT Music Bart találod, fekete és narancs színekkel megálmodva, félkörös kanapékkal, nagyjából kétszáz fős befogadó térrel. Este héttől reggel hatig mehet a szeletelés a VOLT-ban, ahol Petőfi-dj-k, Karányi, TMX, Clairvo, Zenit Incompatible és Invoice is pörget majd állandó jelleggel.

A régi koncerttér helyén üzemelő étterem és bár (Akvabistro) felett látod a medencét, ami természetesen teljesen megújult, szebb, tisztább, sokkal jobb ránézni. Minden reggel nyolctól itt reggelizhetsz (ha hatkor még a VOLT-ban toltad, akkor nem is kell sokat várnod), délben ide jöhetsz kajálni, 1190-ért kétfogásos ebédmenüt tömhetsz magadba, de lesz folyamatosan újuló étlap is, szóval megéri majd mindent megfigyelni. Este barfood-üzemmódba vált a konyha, ami a partik közben nagy segítségedre lesz. Az édességeket pedig az Édesem blog szerzője, Márk Szonja készíti.

Két koncerttermet is kapsz, az egyik 700, a másik 1500 főt képes befogadni. Mindegyik falán LED-fények világítanak, ami eleve jól néz ki, de már most lehet tudni, hogy a színpadi fénytechnika fog igazán horzsolni. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az Akváriumban Martin Audio hangrendszerekből szól majd a parádé, amivel ha valaki nem lenne tisztában, csak annyit mondok: brutális. A nagy koncertterem könnyen felválthatja a Pecsát, egyrészt jobban is néz ki, másrészt jobban is szól, állandóan beépített LED-falat találsz a színpad mögött, a másik végében bárpultot.

Odakint a lépcsős rész is felújítást kapott, és még mielőtt bármilyen önjelölt Bolygó Kapitánya szívrohamot kapna attól, hogy lebetonozták a fákat, nem ez történt, egy vízáteresztő kőborítás található körülöttük, ami megakadályozza a csikkek módszeres alájuk dobálgatását, de nem akadályozza meg a lehulló esővíz felvételét. Odakint egy Heineken látványpult terpeszkedik, baromi jól néz ki, öt nagyságrenddel jobban, mint ahol eddig kérted a söreidet, a régi, bejárattal szembeni pult mellett pedig egy újabb helyszín, egy színházterem lapul, ahol előadások és egyéb nyalánkságok készülnek, ezekről viszont egyelőre nem sokat tudunk.

Amiről viszont nagyon is vannak infóink, az a már telt házas, március 30-án a helyet teletömő Magashegyi szimfonikus-koncert (és a délelőtt tízre esedékes Ghymes gyerekkoncert) utáni valódi nyitóhétvége, jövő hét csütörtök-péntek-szombaton újból telerántja emberekkel az Akváriumot az Irie Maffia, a Punnany Massif és a zseniális osztrák Tosca. Április 4-én egyből le is tesztelődik a három belső partihelyszín, amikor az 1500 fős NagyHallban a Tosca, a KisHallban Popof, a VOLT-ban pedig Sébastien Léger lép fel. Ebből már látszik, hogy az eddig elhanyagolt elektronika is nagy szerepet kap majd az új programban. Az első hónapban a nagyobb nevek között John Mayallt és a Digitalism-t is megtalálod. Nem rossz.

A park füve gyönyörű zöld, szinte félsz rálépni, a felbugyogó vízsugarak remekül néznek ki, a Fröccsterasz is újra nyílik, szóval nincs mese, az új, tavaly szeptember óta készülő Akvárium nagyon rendben van, bármennyire is féltünk tőle, olyan gúnyát kapott, ami méltó a város legközpontibb, legnépszerűbb helyéhez.

Fotók: Tóth István

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.