Kirby megmutatja, miért nem fog soha csődbe menni a Nintendo - Kirby: Star Allies-teszt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hardcore gémerek fejében a Nintendo a Wii nevű masina piacra dobásával vált az alkalmi játékosok preferált fejlesztőjévé. Hiába a Zelda, vagy az egyre komplexebb Super Mario-mondakör, számukra egy Nintendo-gémer nem lehet más, csak komolytalan. Ennek a sztereotípiának biztosan nem Kirby fog ellent mondani, de a kis gömböc egyúttal azt is megmutatja, hogy komolytalannak lenni hatalmas muri.

A Kirby: Star Allies ugyanis minden porcikájában vidámságot sugároz. Már a játék borítója is úgy néz ki mintha ráöntöttek volna egy szivárványt, és ez az érzés azután is veled marad, hogy elindítottad a stuffot. Aki nem tudná, ki az a Kirby, azoknak itt egy gyorstalpaló:

Egy kis rózsaszín gömb, aki azzal hatástalanítja az ellent, hogy egy nagy levegővétellel magába szívja őket. Ezt követően két lehetőség adott: vagy kiköpi őket, vagy lenyeli. (Ne tessék vihogni, ezt a játékot gyerekek is játszhatják!) Ha kiköpi, az ellenség máris megdöglend, ha pedig lenyeli, átveszi a tulajdonságait, és ezután az új képességeivel verekedheti át magát az előtte tornyosuló akadályokon.

Az alapkoncepció tehát nem különösebben bonyolult, na de nem is az a cél, hogy a játékos belegabalyodjon egy százfelé ágazó képességfa ágaiba. A Star Allies ezt egy kicsit azért bonyolítja, hiszen ezúttal legfeljebb három ellenfelet állíthatunk magunk mellé úgy, hogy fejbe csűrjük őket egy hatalmas szívecskével. 24 különböző átállítható karakter létezik, és ezek ráadásul még át is adhatnak bizonyos képességeket egymásnak, szóval a változatosságra nem lehet panasz.

Az új társakat irányíthatja a gép, vagy akár más játékosok is, és mivel a Switch két Joy-Con kontrollere már alapból használható külön-külön is, ezért nem igazán gördül semmilyen akadály a multimóka útjába.

Itt jön a lényeg: a Kirby: Star Allies-szel egyszerűen jó játszani. Csak úgy árad a cuccból a derű, a habkönnyű játékmenet pedig garantálja, hogy soha ne akard a földhöz vágni a kontrollert. A játék hosszúságára sem lehet panasz, a nagyjából negyven pálya erejéig még pont kitart a változatosság, haverral/gyerekkel/barátnővel játszva pedig négyzetre emelődik a móka.

És pont ez az, amiben a Nintendo a mai napig verhetetlen. Képes olyan játékokat alkotni, melyek a kor diktálta összes elvárás sutba vágása mellett is maradéktalanul betöltik a videojátékok alapvető funkcióját: kompromisszumok nélkül szórakoztatnak.

Ezért időtlen a Nintendo (miközben persze erőlködés nélkül szállít olyan forradalmi címeket is, mint a Zelda: Breath of the Wild), és ezért időtlen Kirby, Super Mario, Luigi, Yoshi és a japán cég többi ikonikus karaktere.

A Star Allies nem kerül be öles betűkkel a videojátékok nagykönyvébe, de amíg tart, addig konstans mosolyt varázsol az arcodra.

8
  • Színpompás, habkönnyű szórakozás
  • Pont elég hosszú, pont elég változatos
  • Ragadós a jókedv
  • Talán lehetne nehezebb
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.