Diana Krall, Emika, Thin Lizzy és egyéb ötletek pénzköltésre – Koncertajánló péntektől péntekig (november 9–16.)
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szakirodalom röviden pénztárcagyilkosnak nevezi az olyan heteket, mint ez: Diana Krall, Thin Lizzy, Chase & Status, Yes Cadets, Sofa Surfers... és még nem is mondtunk el mindent.

Chase & Status DJ set (UK), Dub FX (AUS)

Studio – november 9., 21:00

A Snowattack kicsit bemelegít mindenkit, hogy pár hónap múlva senkit se érjen meglepetés Franciaországban, amikor elindul a fesztivál. Budapestre érkezik újra a Chase & Status egy dj-set erejéig, és Dub Fx is teszi majd, amihez ért, zárásként pedig Andro pörget egy hatalmasat – parti lesz itt kérem szépen, nem is kicsi!

Belépő: 3500 Ft (november 9. délig), 4500 Ft (november 9. déltől)

Fish!, Based On A True Story

A38 – november 10., 20:00

A Fish! a legjobb példa arra, hogyan lehet egymástól látszólag távol eső stílusokat kitűnő egésszé gyúrni: a rocktól a funkon át a metálig, mindezt érthető, popköntösbe bújtatott nótákon keresztül. Hatalmas Art Market Budapest-záróbuli, ahol a Halak 21.30-kor kezdenek, előttük viszont a remek új reménység, a B.O.A.T.S. rezegteti meg a hajót, és forgat egyúttal klipet is az ott tartózkodókkal. Szóval kezeket a magasba!

Belépő: 1300 Ft

Bong-Ra (NL)

Mappa Klub – november 10., 22:00

Semmi fakszni, jön Bong-Ra, akinek bulijáról csak annyit árulnak el, hogy nem lesz fény-show, semmi vizuál, csak kőkemény parti. Nagyjából ezt is várja tőle az ember. Bónuszként DJ Ren is kever az éjszaka sötétjében annak, aki bírja szusszal.

Belépő: 1500 Ft

Emika live set, DJ Pete (D)

Akvárium – november 10., 22:00

Emika, a cseh származású, Bristolban nevelkedett énekesnő és zenei producer ismét hazánkba látogat, hogy a tavaszi nagysikerű show-ja után újra misztikus bűvkörébe vonja a magyar közönséget. Fellépése ezúttal a berlini elektronikus zenei szintér virtuóz Hard Wax DJ legendájával, Pete-tel gazdagodik, aki a kétórás szenzuális live szettet pörgős és táncolható turntable show-val egészíti ki.

Emika magyar kapcsolódási pontokkal is rendelkezik, hiszen legutóbbi, Jimmy Edgarral közösen készített videóján számos magyar divatszakember is közreműködött. A sokoldalú énekesnő most az egyik legizgalmasabb és trendsetter hazai divatrendezvény, az immáron harmadik évfordulóját ünneplő Fashion Video Festival hivatalos afterpartiján lép fel.

Belépő: 1600 Ft

Zechs Marquise (US), Secret Chiefs 3 (US)

A38 – november 12., 20:00

Újabb szédületes hangulatú exkluzív koncert, amelyre jegyek csak korlátozott számban kaphatók. Ezúttal a Mars Volta zenekarhoz közeli Zechs Marquise lép fel rögtönzött rockjával, amelyben a három Rodriguez Lopez testvérből ketten játszanak, s bár Omar Rodriguez Lopez épp nincs benne, mivel a Zechs Marquise sokszor a Mars Volta előzenekaraként lép fel, így gyakran összeáll a teljes testvéri felvonulás, ahogyan ezen az estén is bebizonyosodik majd, hogy a vér sosem válhat vízzé.

A Secret Chiefsről pedig kedvcsinálónak talán elég annyi, hogy gitárosa nem csak a Mr. Bungle zenésze, de a Faith No More King for a Day, Fool for a Lifetime lemezén is ő játszik.

Belépő: 3200 Ft (elővétel), 3600 Ft (helyszínen)

Thin Lizzy (IRL)

PeCsa Music Hall – november 13., 19:00

A Thin Lizzyt méltán nevezhetjük a rock egyik legjellegzetesebb őskövületének. A tüzes dublini banda valódi friss hangzással, megjelenéssel és attitűddel robbant be a zenei színtérre a hetvenes évek elején. Bizonyára a legtöbb rocktörténeti szakértő egyet ért azzal a ténnyel, hogy a banda 1983-ban ért a csúcsra. Közel harminc évvel később a világ rengeteget változott, de a Thin Lizzy időtálló muzsikája ugyanúgy tartja vibrálását, hatását, jellegzetes atmoszféráját, mint azelőtt. A banda most először jár Magyarországon, repüljenek az égbe a metálvillák, és talán nem ez lesz az utolsó alkalom!

Belépő: 7900 Ft

The Rasmus (FIN), Dirty Youth (UK)

Club 202 – november 13., 20:00

Az In the Shadows-t valószínűleg mindenki ismeri, még az is, aki nem. Lehetetlen volt kikerülni, szóval ha furcsán nézel a cím hallatán, akkor hallgass bele a dalba, és csapj a fejedhez! Azóta már sok év telt el, a Rasmus többször is járt Magyarországon, ezúttal friss lemezüket, a név nélküli, négy év után megjelent kiadványt hozzák el, ami picit messzebb kalandozik a jól megismert Rasmus-hangoktól, de aki eddig is bírta, az most is szeretni fogja. Kedden élőben is le lehet tesztelni a dalokat a Club 202-ben, a régi slágerek mellett természetesen.

Belépő: 5900 Ft

Diana Krall (US)

Papp László Budapest Sportaréna – november 13., 20:00

A jazz-királynő újra Magyarországon, most éppen vadonatúj lemezét, a Glad Rag Doll-t turnéztatja meg hazánkban is, és mivel eddigi két fellépésére egy rossz szót sem lehetett szólni, nyugodtan állíthatjuk, hogy most is ott a helye mindenkinek, aki szeret zongoránál ülő szép szőke nőket bámulni, és hallgatni is.

Belépő: 14900 Ft / 19900 Ft / 24900 Ft

Yes Cadets (GB)

Akvárium Klub – november 13., 20:00

A belfasti Yes Cadets története rövid, de annál sikeresebb. Alig egy hónapja jelent meg Le Mans című bemutatkozó EP-jük, de a 2009-ben alakult trió (Alan Haslam gitáros-énekes, Lisa Mageean dobos és Steven Matthews basszusgitáros) már az első stúdióanyag előtt olyan előadókkal turnézott, mint az Antlers, a Yuck és a Guillemots, ráadásul más európai városok mellett a legendás Glastonbury Fesztiválon is felléphettek.

A BBC Radio 1 már jóval az EP megjelenése előtt felkapta a címadó dalt – annyira tetszett nekik, hogy meg sem várták a rendes stúdióverziót, inkább az otthon rögzített, nyers demófelvételt kezdték játszani –, a szaksajtó és a bloggerek pedig felváltva áradoztak a Cure és a My Bloody Valentine szélviharrá effektezett gitárhangzását az LCD Soundsystem és a Knife okos ütemeivel ellenpontozó zenekar elsöprő koncertjeiről, amit most Magyarországra is elhoznak.

Belépő: 1500 Ft (elővétel), 2000 Ft (helyszínen)

Volkova Sisters, Dr. Beat, Kamikaze Scotsmen

Akvárium Klub – november 15., 19:00

A kortárs magyar divatot 2007 óta felkaroló Mono Fashion új irányban nyit a fiatal tehetségek támogatása felé, mégpedig a zene területén. Egy különleges válogatáslemezzel mutatja be a hazai zenei színteret a Mono Meets Music-projekt, összekötve az elválaszthatatlanul összefonódó divatot és a zenét. A limitált példányszámú, egyedi borítójú CD-megjelenése alkalmából egy rendhagyó triplakoncert keretében lép fel a Volkova Sisters, a Kamikaze Scotsmen, és az új lemezét bemutató legendás Dr. Beat.

Belépő: 1000 Ft (az első 200 vendég limitált példányszámú CD-t kap)

Sofa Surfers (A)

Akvárium Klub – november 16., 21:00

A méltán híres bécsi elektronikusok legrockosabb csapatának számító Sofa Surfers zenéjében tökéletesen keveri a már említett downtempós valamint a rockos elemeket, nem beszélve a trip-hop, a chill-out, a jazz, az acid és ki tudja még milyen behatásokról. Ennek eredményeként aztán, aki ellátogat a koncertre – legyen az bármilyen zenei stílus kedvelője –, szinte biztos, hogy meghallja azt, amiért ez a zene neki szól. Nincs más dolga, mint kihegyezni a fülét, kinyitni a szívét, becsukni a szemét, és csak hagyni, hogy szétáradjon benne a Sofa Surfers zenéje.

A csukott szem használata amúgy is gyakran alkalmazandó lesz ezen a bulin, mert a srácok ugyan jóképűek, ám a már említett eklektikus lazulósdi, az olykor erőtől duzzadó, lüktető ütemek, olykor könnyed melankóliába zuhanó hangsorok a legalkalmasabbak arra, hogy igazi belső vetítőnket elővegyük, és saját magunk vizuális emlékeiből valami új kerekedjen, valami olyan, ami pontosan klappol arra, amit hallunk.

Belépő: 1800 Ft (elővétel), 2000 Ft (helyszínen)

Tovább:
A legfrissebb cikkekhez
A rovat legfrissebb cikkeihez
Amit novemberben látni, hallani és átélni muszáj

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.