Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mark Hamill vastagon tehet róla, hogy az egész világ egy magyar mozis lapról beszél. Az év egyik legszebb magyar vonatkozású filmes sztorija következik.

Jön ugyebár a Star Wars: Az utolsó jedik. Ez eddig tiszta sor. Már most több magazin jelenik meg Star Wars-címlappal, így tett a Mozimánia is, amelynek most jelent meg legújabb lapszáma, a borítóról pedig a sötétre fazonírozott Luke Skywalker néz ránk fenyegetően. Aztán este elszabadult a pokol, vagy inkább a mennyország. Mark Hamill megosztotta a Mozimánia címlapját saját Twitterén, ráadásul Google fordítóval még egy nagyon aranyosan félrefordított magyar szöveget is kirakott alá. Íme a poszt:

A szerkesztők akkor tudták meg, hogy egy olyan exkluzív képet kaptak a címlaphoz, amely a világon sehol sem volt még látható, Hamill pedig elindította a lavinát. Megkérdeztük Szöllőskei Gábort, a Mozimánia szerkesztőjét, hogy ők hogyan élték meg ezt az egészet:

"Már tegnap meló közben figyeltem, hogy külföldi oldalakon megosztják a címlapot, meg olvasók is küldtek be linkeket. Aztán tegnap késő este láttam telefonon: egy twitteres ismerősöm retweetelte Mark Hamill posztját, utána tudtam csak meg, honnan jön az egész. Ma délutánra márt kint volt a címlapunk egy rakás rangos külföldi site-on. Megírta például a The Hollywood Reporter, az Empire, a GamesRadar, a Fox News, a Screen Rant, a Movie Pilot, és nagyon sok más oldal is a világ minden pontján. Néhányan meg is kerestek minket, hogy küldjünk nekik kópiát a magazinból, mert nagyon nagy Star Wars-gyűjtők".

Pezsgőt egyelőre még nem pukkantottak, de megérdemelnék. Mi koccintunk Gáborékra és Mark Hamill egészségére is!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.