Mi lenne, ha egy szegényebb városrészbe egy kamion egyszerűen odahúzná az uszodád? Ha hiszed, ha nem, volt már erre példa.

Lehet, hogy a nyár most pusztítóbb, mint valaha, de azért mindig is voltak erőteljes hőhullámok, főleg a nagyvárosokban, ahol a hőszigethatás fokozta a meleget.

Az 1960-as évek Amerikájában mai fejjel szinte hihetetlen megoldást alkalmaztak: mobil uszodákat küldtek el egy-egy városrészbe.

Az úgynevezett „swimmobile”-okat (mobil medencéket) kamion húzta el egy-egy helyszínre, elsősorban oda, ahol nincs a környéknek igazi uszoda, így segítve a szegényebb vagy rosszabb infrastruktúrájú városrészek lakosain.

A swimmobile-ok rendkívül népszerűek voltak: miután a kamion leparkolt velük, egész nap egy helyben álltak, majd estére elvontatták azokat.

Ma már vélhetően egyetlen hivatal(nok) sem engedélyezné ezeket a mobil uszodákat, mivel jellemzően jóval szigorúbbak lettek a biztonsági előírások. Pedig az ötlet egyáltalán nem rossz...

Ez is érdekelhet:

New York első autós alagútjában furcsa járművel járőröztek a rendőrök

A főmérnöke életébe került a Hudson folyó alatti Holland Tunnel megépítése.

New York új látványossága egy végtelen játék színekkel és hangokkal

Végtelen, spontán fény- és hangélményt hozhatsz létre New York új, tíz egységből álló installációjával, amit a közösségi élmény megteremtésére terveztek.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában