Ha csak egy műsort hallgatsz meg a héten, amiben valódi tartalom is van, nem csak idétlen, röhögés, akkor a Popfilter legyen az.

A popkulturális műsorok legnagyobb baja, hogy többségében rettenetesen unalmasak, márpedig nincs is rosszabb egy olyan beszélgetésnél, amit csak úgy tudsz elképzelni, hogy közben a beszélgetőfelek kezében ég a cigi, a nyakukat meg zavarja a fekete garbó. A Popfilter nagyon nem ilyen. A műsorvezetője Csepelyi Adrienn, akinek biztos jól áll amúgy a garbó is, de erről nincsenek információink, és amúgy sem ez a lényeg.

A lényeg inkább az, hogy a Popfilter mindig olyan beszélgetőpartnerekkel operál, akik tényleg értenek egy adott témához, és nem mellesleg szórakoztatóan is tudnak róla beszélni, és ez bármennyire is tűnik evidenciának, nem az. Jó beszélgetést készíteni egy rádióműsorban, olyat, amelyben tényleg igyekeznek egy-egy popkulturális téma mélyére ásni, és még közben az ember nem is akarja elkapcsolni a rádiót, igazi művészet. Persze a témák is jók, szó volt már többek között a reklámzenékről, a hímsovinizmusról a hiphopban, a tinizenekarokról, a zenekaros pólópokolról, de még arról is, milyen a jó gyerekdal. Magyarul a spektrum elég tág. Tessék hallgatni minden szerdán délután háromtól a Klubrádión, mert megérdemli. Azt pedig külön kiemelnénk, mennyire állat promót sikerült összerittyenteni a műsorhoz, Adrienn ugyanis beállt pár ikonikus lemezborítóba. Mutatjuk ezt is, ide kattintva pedig meg lehet hallgatni az eddigi adásokat.

És ezt olvastad már?
Rendhagyó horrorsorozat érkezik a Netflixre Halloween alkalmából