A mesterséges intelligencia egyre inkább a mindennapok részévé válik, és ahogyan egyre többféle célra használjuk ezt a folyamatosan fejlődő rendszert, úgy fedezzük fel magunkban is a kreativitást. Az egyik mostanában felkapott app egy zeneszerző alkalmazás, amit ezúttal a legemlékezetesebben megírt cikkeinkre eresztettük rá, és lehet, hogy elfogultak vagyunk, de szerintünk elég jók lettek a számok.

Ha nem jársz csukott szemmel (és füllel) az interneten, akkor biztosan belefutottál már abba, hogy emlékezetes monológokat és mémeket zenésítettek meg, olyan klasszikusokat, mint a Mi folyik itt Gyöngyösön?, vagy a Legyen tánc!, de meghallgathattad az elektromosautós Horváth András egyik emlékezetes kifakadását is operában elénekelve. Mint a mesterséges intelligencia korábbi alkalmazásainál, a bármire válaszoló ChatGPT-nél, vagy a képeket alkotó rendszereknél láttuk,

az újdonság beindítja az emberek fantáziáját, és azon kezdenek agyalni, hogy mi mindenre lehetne ezt használni.

A mesterséges intelligenciával zenét alkotó program, a Suno AI tényleg kihozza az emberből a kreativitást, mert ezzel akkor is készíthetsz saját zenét, ha egyébként nincs érzéked hozzá. Az alkalmazás pár hónapja érhető el, és egy ingyenes regisztráció után gyerekjáték használni. Csak meg kell adnod néhány szóban, hogy miről szóljon a dal, majd kiválasztani a zene stílusát, és pillanatok alatt készül is a szám, profi hangszereléssel és magyar nyelvű szöveggel, mintha csak egy igazi zenekar csinálta volna. Persze, mint a mesterséges intelligencia alkotta szövegeknél vagy képeknél, itt is vannak kisebb botlások, de már az is bámulatos, hogy ennyire jól képes megbirkózni a könnyűnek nem nevezhető magyar nyelvvel.

Saját szöveget is meg lehet adni a dalokhoz, és nekünk éppen ez mozgatta meg a fantáziánkat.

Mi lenne, ha arra vennénk rá a Sunót, hogy a legjobban sikerült cikkeinkből faragjon zenét? Minket is meglepett, hogy az alapvetően nem zenéhez írt szövegek mennyire jól működnek, ha egy kicsit sorba szedjük őket, és a megfelelő stílust választjuk ki hozzá. A Sunónak ugyanis elég megadni, hogy dance, swing, country vagy rap legyen, és már szállítja is a megoldást. Hozzá kell tenni, hogy nem mindig sikerült elsőre, a szöveghibák kiküszöböléséhez és a nekünk tetsző eredmény eléréséhez több próbálkozásra is szükség volt, de a zeneszerzés közben elég jól szórakoztunk, és ezt mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

Olyan csajt mutatok neked

Nem tudtuk mással kezdeni, mint a Player egyik alapvető cikkével, amit mindenkinek el kellene olvasnia, aki kritikával illeti a nálunk bemutatott lányok képeit. Az Olyan csajt mutatok neked, hogy összetojod magad című, nem kicsit ironikus cikk ihlette szám fergeteges csattanóval zárul, és ehhez tökéletesen illik az a dallamos pop, amit a Suno alkotott alá.

Olvasd el a cikket is, ha még nem tetted:

Olyan csajt mutatok neked, hogy összetojod magad

Nokedlit szaggat, lecsót főz, nem kell neki enni adni, feladja a csekket, megfordulnak utána az utcán és még fingani is tud.

Vajon tud-e nokedlit szaggatni

Még mindig ennél a cikknél maradunk, hiszen egy másik dalhoz is adott muníciót a szövege, ami arra a mindig felmerülő örök kérdésre ad választ, hogy vajon egy jó csaj tud-e nokedlit szaggatni. Mostantól már egy frappáns dalban is tudunk felelni erre a mindenkit érdeklő óriási rejtélyre.

Magyarország egy igazi shit show, ha közlekedésről van szó

Keményebb húrokat penget az a szám, aminek az alapjául szolgáló cikkben Gergő kollégánk minden mérgét kiadta a magyarországi utakon tapasztalt állapotokról, ezért agresszívebb punk stílust választottunk hozzá. Csak be kell tenni egy húzós úton, és ezt a számot énekelve te is levezetheted a kormánykerék mögött benned felgyülemlett feszültséget.

A bővebb kifejtésért ide kattints:

Magyarországon a legszarabb közlekedni a régióban, hogy rohadnánk meg!

Milliárdokból épült kutyaszar utak, gyilkos közúti versenyzők, lezárt visegrádi panorámaút, felolajozott Bajna–Héreg útvonal, büntetőfékező, segg benjáró idióták... Ez Magyarország.

Ezért voltak sokkal jobbak a kilencvenes évek

Imádtuk olvasni azt a cikket, ami arról szólt, hogy miért voltak sokkal jobbak a kilencvenes évek, mint ami utána jött, mert tűpontosan idézte meg a fiatalkorunkat, és a Suno olyan klafa kilencvenes évekbeli rapet faragott belőle, ami mintha tényleg ment volna a rádiókban akkor, amikor még flopin másoltuk a játékokat, és kazettára vettük fel a számokat.

Ha tetszett, ne hagyd ki a cikket sem:

Ezért voltak sokkal jobbak a kilencvenes évek, mint bármi más, ami utána jött

Régen minden jobb volt, de semmikor sem volt olyan jó, mint a kilencvenes években.

Kapudrog az örömautózáshoz

Na de lehet dalt költeni egy autótesztből? Hogy a viharba ne lehetne! Danit annyira megihlette a BMW M2, hogy szinte költői cikket írt belőle, a sorait pedig a nyolcvanas évek stílusát idéző synthwave zenévé rendezte a mesterséges intelligencia. A szám olyan magával sodró lendületű lett, hogy nem is tudnánk jobb zenét mondani egy élményekkel teli jó kis kanyargáshoz.

A képeket is érdemes megnézned:

Kapudrog az örömautózáshoz – BMW M2

460 lóerő, hátsókerék-hajtás, BMW. Ez így tökéletes.

Édes fiatalság, A nő

Gondolnád vagy sem, de a lírai cikkek sem hiányoznak a Playerről, és Balla kolléga igazi melankolikus költeményt alkotott a fiatalság emlékéről, ami szinte kívánta, hogy zenét írjanak hozzá. A nőnapi köszöntőnek készült írása pedig önmagában is beillik egy igazi versnek, akusztikus folk stílusú dalban elmondva pedig még jobban elgondolkodtat azon, hogy mennyire is szeretjük a nőket.

Nem tudjuk ennél szebben kifejezni a hálánkat:

A nő.

Köszönjük, hogy vagytok nekünk.

Láthatod, hogy a mesterséges intelligenciát nem sok választja el attól, hogy másodpercek alatt olyan számokat írjon, ami látszólag felveszi a versenyt a zenészek által nagy munkával komponált dalokkal. Persze, mint a mesterséges intelligencia többi alkalmazásánál, még ennél sem tartunk ott, hogy munka nélkül maradnak a zenészek, de az biztos, hogy zenét alkotni vele remek szórakozás, és a kreativitásnak ez a formája most mindenkinek megadatott.

(Nyitókép: Unreal / Pixexid)

Ez is érdekelhet:

Májusban megtartják az első szépségversenyt a mesterséges intelligencia által tervezett nőknek

Igen, jól olvastad: szépségverseny robotok által rajzolt nőknek.

A köztévé új műsorvezetője nem ember, a mesterséges intelligencia hozta létre

Bíró Adának hívják és a Duna TV-n fog műsort vezetni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Elképesztő kedvcsináló érkezett a Stranger Things világában játszódó színdarabhoz

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés