A Duna magas vízállása miatt ugyan idén nem a fürdésé a főszerep a Sziget fesztivál strandján, de a beach hangulat és a remek italok miatt mégis érdemes ott feltöltődni egy újabb koncert előtt.

Az augusztus eleji nagy esőzések után jelentősen megnőtt a Duna vízállása, ezért a Sziget fesztivál első napjaiban még nem nyithatták meg a mindig népszerű északi strandot a szervezők, de a folyó vízszintje időközben folyamatosan apad, ezért ismét várja a fesztiválozókat a Sziget Beach by Tanqeray és az Everness Chill Garden. Biztonsági okokból fürdeni még nem lehet a Dunában, de a beach hangulat attól még adott a Sziget fesztivál nagy strandján. Mutatjuk is, miért érdemes elnézni a sziget északi csücskébe.

Idén is a Tanqueray lesz a Sziget Fesztivál gin partnere, beach bar és meglepetésprogramok várják a fesztiválozókat. Újdonság az alkoholmentes gin, a Tanqueray 0.0%, ami érdekelhet, ha mégis autóval érkeztél a Szigetre, és a Tanqueray Rangpur Lime, ami egy friss, citrusos karakterű gin a zamatos mandarin, gyömbér és babérlevél ízjegyeivel.

Fogyassz felelősen!

A Diageo és a Sziget idén is közösen hívja fel a figyelmet a tudatos, felelős alkoholfogyasztás fontosságára a DRINKiQ alkoholedukációs programmal, amelynek üzeneteivel a Sziget alkalmazásában, a Fesztivál Túlélési Kalauzban, továbbá a helyszínen hat különböző dizájnnal, üzenettel ellátott re:poharakon, és már az ívóvízpontokon is találkozhatnak a bulizók. A DRINKiQ.com oldalon egy kvíz mellett önértékelési tesztet és alkohollal kapcsolatos tényeket, hasznos információkat találhatnak a látogatók.

Az Everness Chill Garden idén is a tudatosság, a feltöltődés és a közösségi lét élvezetének tere lesz.

A nappali órákban ezeket a témákat érintő előadások és kerekasztal-beszélgetések folynak majd az Evernessia színpadon, este pedig a hangulathoz illő koncerteket tartanak nemzetközi és magyar előadókkal. Olyan zenekarok lépnek fel itt, mint a brazil Curawaka, a francia Cosmyte és David Lesage, vagy a svájci Organica Elemental. A koncertek után a hazai chill DJ-k legjobbjai játszanak majd hajnalig, mint Dynamic Illusion, Quantum Progress, El Poncho és Pangani Ausztriából.

A Sutra színpadon minden a mozgás körül forog majd, számos jógafajtát és önismereti táncot kipróbálhatnak az ide érkezők, mint például az acro jóga, a tantra flow vagy az astanga jóga. Zenei workshopokon lehet ismerkedni a handpannal, a didzseriduval vagy akár a tradicionális magyar hangszerrel, a dorombbal. A Miraculum közösségi terében pedig az alkotásé, a játéké, az izgalmas workshopoké és a minőségi együttlété a főszerep. Az Everness tökéletes helyszín, ha kiszakadnál egy kicsit a fesztivál forgatagából, hogy feltöltődj.

Ez is érdekelhet:

Zöldebb és igényesebb is lesz az idei Sziget fesztivál

Mutatjuk, miben újul meg 2023-ra a Sziget fesztivál.

A szeretet forradalma visszatér a nagyszínpadra a Szigeten

Két nagykoncert közt elgondolkodtató témák is beleférnek az idei Sziget fesztiválon.

Minőségi feltöltődést ígérnek a Sziget művészeti programjai

Hangszerkészítés, fotós workshop és közösségi legózás is lesz az idei Sziget fesztiválon. A jelszó: upcycling.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!