Ennek pedig mi nagyon örülünk.

Budapest egyik új nevezetessége a május elsején megnyílt városligeti kilátó: egy héliummal töltött ballon, amelyről egyszerre harminc ember csodálhatja meg a fővárost százötven méteres magasságból.

120 év után újra lesz léghajó a Városligetben

Heteken belül újraindul a városligeti léghajózás: 150 méter magasra repít fel egy olyan rendszer, amilyen például San Diegóban vagy Angkor Watban is működik.

A gázballon külsejét Szinyei Merse Pál Léghajó című, 1878-as festménye ihlette, így a 22,5 méter átmérőjű, hatezer köbméter héliumot tartalmazó gömb és gondolája a szó szoros értelmében is színesíti a városi látképet.

Ilyen kilátás nyílik a városligeti Ballon kilátóból

150 méter magasba száll a hétvégén nyíló kilátó.

Minden bizonnyal ez az egyik legtöbbet fotózott objektum most a környéken – aki járt arra és látta, tudja, milyen jó hangulatú, ahogy lebeg minden felett –, nem véletlenül ihlette meg Horváth Krisztiánt is. A fotóst azonban nemcsak az különbözteti meg a Ballont megörökítő sokaságtól, hogy telefon helyett profi fényképezőgéppel dolgozik, hanem az is, hogy az utómunka némileg többet jelent nála, mint hogy kicsit állítgat a színegyensúlyon és a kontraszton, esetleg feltesz egy filtert a képekre.

Krisztián a Ballon mellett Mayát is lefotózta a Városligetben – aki bár a címben talán inkább tűnik viharnak, valójában viszont egy csinos lány –, aztán Photoshopban egészen különleges módon komponálta össze kettejüket.

Horváth Krisztiánt és Hispan fotóblogját itt lehet és érdemes követni Instagramon és Facebookon.

Korábban Anna járta be a várost:

Anna, az óriás átlépte a Lánchidat, aztán leheveredett a Margitszigetre

Gulliver kalandjait gondolta újra és helyezte Budapestre egy magyar fotós.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában