Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fassbenderrel készül az Assassin's Creed-mozi, újrakezdik a Hitmant Paul Walkerrel, J.J. Abrams lepaktált a Portal készítőivel... A gamerfilmek ideje érkezik.

 1. 11/11


  Assassin’s Creed

  Állítólag 2014-ben érkezik el Desmond a mozivásznakra is, méghozzá Michael Fassbender alakításában, aki az Assassin’s Creed-mozi egyik producere is egyben. Az előzetes pletykák szerint a film az első játék karakterét, azaz Altairt hozza vissza, a szkriptet pedig Michael Lesslie írja, aki egyelőre még egyetlen nagyjátékfilmen sem dolgozott. A mozi természetesen 3D-s lesz. Mondjuk egy leap of faith esetében a térhatást ki is tudják használni rendesen.

 2. 10/11

  Need For Speed

  Egyelőre még nem tudni, miben is lesz más egy Need For Speed-mozi az átlagos Halálos iramban-műtől. Valószínűleg semennyiben. A sztori, melyet a Kényszerleszállás és a Vasököl írója, John Gatins és tesója, George hoztak tető alá, egyik megjelent játékhoz sem lesz kapcsolható.

  A 2014. február 7-i amerikai bemutatóval megjelölt mozi története azonban mégis érdekes lehet. A főhős, Tobey Marshall ugyanis egy velejéig korrupt, arrogáns autóversenyző, akit börtönbe zárnak egy szövetségi bűntény elkövetése miatt. A férfi azonban ártatlan, és egy sikeres szökési kísérlet után bosszút áll mindazokon, akik rács mögé juttatták. A főszerepben Aaron Paul, a jó csajt Imogen Poots hozza, de feltűnik még Kid Cudi és Michael Keaton, egykori főállású Batman is. Ha ez annyira sötét hangulatú lesz, amilyennek tűnik…

 3. 9/11

  Gears of War

  Ez az a film, ami az istennek sem akar elkészülni, ez pedig mindig meg is látszik a végterméken. A New Line Cinema próbálkozik a projekttel, de állítólag az egész el van átkozva, az eredeti rendező, Len Wiseman, az Underworld-ök rendezője pedig kiszállt a produkcióból. Mondjuk ez legalább egy jó hír. Az eredetileg százmillió dolláros költségvetést megnyirbálva újra elindult az agyalás.

  Állítólag talán most tényleg elkészül a film, de még mindig nem lehet túl sokat tudni róla. Az utolsó sztorivázlat szerint a Gears of War-mozi előzményfilm lesz, de mivel az egész stáb eltűnt a süllyesztőben, az sem kizárt, hogy az egész koncepciót újragondolják.

 4. 8/11

  Mortal Kombat

  Továbbra is idénre ígérik a Mortal Kombat-filmet, de még mindig semmit sem tudni róla, nagy valószínűséggel a rendező, Kevin Tancharoen korábbi, Mortal Kombat: The Legacy címen futott websorozatának egész estét változata lesz. A modern korba helyezett bunyó sztorijáról egyetlen pletyka kering, miszerint egy áruházi dolgozó egyik nap arra ébred, hogy természetfölötti képességek birtokába jutott. Az eredetileg százmillió dolláros költségvetéssel tervezett MK-reboot már csak negyven–ötven millióból készül, de Tancharoen nagymestere a kevés pénzből nagyot alkotásnak.

 5. 7/11

  Splinter Cell

  Még egy film, amiről igencsak keveset tudni, annyi viszont száz százalék, hogy Tom Hardy húzza majd magára a fekete ruhát és a night vision szemüveget Sam Fisher szerepében. A forgatókönyvet Eric Singer írja, aki korábban A bűn árfolyama című film történetét vetette papírra. Tom Hardy jelenléte viszont sok jóval kecsegtet.

 6. 6/11

  Hitman

  Emlékszünk még a 2007-es Hitman-filmre? Ha nem, az nem a véletlen műve, mivel az alkotás eléggé gyengén sikerült kis szösszenetként próbálta beírni magát a filmtörténetbe, az alkotók tolla viszont nem fogott vastagon. Vagy inkább semennyire sem. Hollywood azonban nem hagyta ennyiben, rebootra küldte a bérgyilkos sztoriját, akit ezúttal Paul Walker alakíthat a Halálos iramban-filmekből.

  A rendezői székben állítólag azt az Aleksander Bachot láthatjuk majd, akiről senki nem tud semmit. Elsőfilmes, eddig csak reklámfilmeket forgató emberről van szó. További aggodalomra adhat okot, hogy a forgatókönyvhöz a pletykák szerint köze lesz az előző Hitman-mozi írójának, Skip Woodsnak is. Agent 47 nem fog ennek örülni.

 7. 5/11

  Half-Life / Portal

  Azért vesszük egy kalap alá ezt a két tervet, mert mindkettő Valve-játék ugyebár, és mindkettőhöz J.J. Abrams neve köthető, amitől olyan gyorsan kezd dobogni a szívünk, mint egy metáldobos duplázója. Abramset érdekli mindkét cím, ráadásul egy Half-Life moziverzió már ezer éve esedékes lenne, de a kultuszjáték is csak egy a sok elátkozott cím közül. 2003-ban már nekikezdtek a projektnek, de közel tíz év sem volt elég, hogy bármi is elkészüljön belőle. Abrams sem nagyon ér majd rá mostanában a Star Wars VII. miatt, úgyhogy egyik tervből sem készülhet a közeljövőben semmi nézhető sem.

 8. 4/11

  Warcraft

  Ordenáré nagyságú fantasy kerekedhet még ebből, már csak azért is, mert a mozit a Hold és a Forráskód rendezője, Duncan Jones nyerte meg magának, aki eddig igen szép teljesítménnyel építette a karrierjét. További jó hír, hogy a forgatókönyvírói posztra Charles Leavittet kérték fel, neki köszönhetjük a K-Pax – A belső bolygó-t és a Véres gyémánt-ot is. A 2015-re várható filmet még idén elkezdik forgatni. Kis érdekesség, hogy anno még maga a rendezés szörnyszülöttje, Uwe Boll is tárgyalt a megfilmesítés jogaiért. Na persze…

 9. 3/11

  Heavy Rain

  Nem nagy meglepetés, hogy minden idők egyik legjobb Playstation-exkluzív játékát is a mozikba küldik, a rajongók talán csak azért szentségelnek, mert a Heavy Rain több befejezéssel is végigjátszható volt, és mi van, ha nem a saját kedvencüket látják majd viszont a moziban?

  Ez a film sem készül el könnyen, de állítólag 2014-ben tényleg látható lesz, a forgatókönyvét David Milch, a Deadwood és a Befutó sorozatok írója jegyzi, rendezőt azonban még nem talált a projekt. A rajongók többsége David Finchert szeretné látni a direktori székben, és ezzel mi is abszolút egyetértünk.

 10. 2/11

  Metal Gear Solid

  Solid Snake teljesen biztosan elérkezik a mozikba is, de hogy mikor, arról egyelőre nem sokat tudni. Avi Arad produceri felügyeletével zajlanak az előkészületek, és ha minden igaz, Hugh Jackman bújhat a főszereplő bőrébe. Hideo Kojima, a széria agya ugyanis kifejezetten őt akarja Solid Snake szerepére. Arad azonban nem így gondolja, ő egy ismeretlenebb színészt szeretne látni. Mindkét változat jó lehet.

  A rendező személyét sem ismerni, bár (milyen meglepő) állítólag nemrég tárgyaltak J.J. Abrams-szel, aki ha mindent elvállalna, amivel megbízzák, már le lenne kötve 2321-ig. Nem kell gyors bemutatóra számítani.

 11. 1/11

  Uncharted: Drake’s Fortune

  Ez a projekt is gyakorlatilag a semmiből indult újra, friss forgatókönyvvel, ami azonban rossz hír, hogy azt a bizonyos friss forgatókönyvet a Charlie angyalai: Teljes gázzal írói jegyzik. Nathan Drake szerepére már ki volt jelölve Mark Wahlberg és Nathan Fillion is, jelenleg azonban nem tudni, kivel, hogyan és mikorra készül el a mozi. Annyi biztos, hogy készül, még ha rohadt nehezen is indulnak be azok a fránya fogaskerekek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.