A Halálos iramban-franchise darabjai fokozatosan változtak át sima akciómozikból szuperhősös filmekké, de úgy, hogy a kilencedik rész már annyira telibe tojta a fizika törvényszerűségeit, hogy az még egy Marvel-film esetében is fejvakarásra késztette volna a nézőket.

Az űrben száguldozó autók meg is feküdték a közönség gyomrát, ezért a széria legutóbbi része nemcsak a kritikusok, de a nézők körében is kiváltott némi elégedetlen hümmögést, arról nem is beszélve, hogy több mint ötszázmillió dollárral termelt kevesebbet, mint az azt megelőző epizód. Ahogy a sorozat darabjai távolodtak el a valóságtól, úgy kezdett el Vin Diesel is egyre meredekebb dolgokat mondani.

A színész annyira kisajátította a franchise-t, hogy az emberkedésével még Dwayne Johnsonnal is sikerült összerúgnia a port, aki hiába kapott Jason Statham karakterével együtt egy spin-offot a 2019-es Hobbs & Shaw képében, kerekperec kijelentette, hogy soha nem tér vissza a Halálos iramban fősodrába.

Vin Diesel Instagramon kérleli Dwayne Johnsont, hogy ássák el a csatabárdot

Bár a megszólítás egy kicsit szerencsétlenre sikerült.

Hamarosan elkezdődik a két részre bontott finálé jövő nyárra kitűzött első felének forgatása – melyben Jason Momoa vállalta a főgonosz szerepét –, ezért egy hosszabb hallgatás után Vin Diesel is visszatért az Instagramra, hogy szóljon néhány szót a rajongókhoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vin Diesel (@vindiesel) által megosztott bejegyzés

Ebből pedig kiderült, hogy Diesel a pihenő alatt sem szállt le a földre. Korábban is mondott megmosolyogtató dolgokat – például akkor, amikor azt állította, hogy a kilencedik részben szereplő John Cenát Paul Walker szelleme küldte neki –, ezért különösebben nem vagyunk meglepve, amiért Diesel az egész bolygóhoz szólva kezdi a mondandóját. (A követőinek száma 78,8 millió.)

A folytatás sem sokkal visszafogottabb. A sztár leírja, hogy elkezdődtek a lezárás első felének munkálatai, a milliók számára ellenállhatatlanul szórakoztató, ám vitán felül butácska franchise-t következetesen mitológiának, a rajongókat pedig családtagoknak nevezve. Aztán ledobja a bombát:

Angyalok ereszkednek alá ebbe a mitológiába, hogy mosolyt varázsoljanak az arcotokra.

Nem akarjuk túltolni a poénkodást Diesel kontójára, mert ez alapján simán lehet, hogy a közeljövőben megállapítanak nála valamilyen téveszmés zavart, ami annyira nem lesz vicces. Inkább csak csendben reménykedünk abban, hogy ez az egyre kínosabb filmfolyam fájdalommentes lezárást kap.

Ez is érdekelhet:

Tíz egykoron imádott filmes franchise, ami durván visszaélt a vendégszeretetünkkel

Köszönjük a szép emlékeket, John McClane, Dominic Toretto és Bryan Mills, de most már elmehetnétek a fenébe!

(Főkép: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában