Az utolsó mondatok mindig kiemelten foglalkoztatták az embereket, főleg, ha híres személyek utolsó gondolatairól van szó. Mutatunk néhány olyat, amely elgondolkodtató, esetleg vicces, de mindenképp emlékezetes.

Bob Marley, zenész:

Arkhimédész, matematikus:

A matematikus a második pun háború alatt halt meg. Egy katona Marcellushoz akarta vinni, Arkhimédész azonban épp köröket rajzolt, és azt mondta, amíg nem végez, nem megy. A katona mérgében megölte.

Karl Marx, filozófus:

Leonardo da Vinci, feltaláló és festő:

Groucho Marx, színész és komikus:

 

Joe DiMaggio, baseball-játékos:

Napoléon Bonaparte, francia hadvezér:

Humphrey Bogart, színész:

Charles Darwin, természettudós:

Marie Antoinette, francia királynő:

Richard Feynman, elméleti fizikus:

John Adams, az USA második elnöke:

Ez azért érdekes, mert Jefferson és Adams előbb riválisok voltak, majd barátok lettek. Állítólag az utolsó óráiban azt emlegette, korábbi ellenfele még él, a sors játéka, hogy Jefferson néhány órával korábban halt meg.

James Brown, énekes:

Thomas Edison, feltaláló:

Raffaello, reneszánsz olasz festő:

A beszámolók szerint Raffaello magához tért utolsó óráiban, majd megkérdezte: „Honnan jön a napfény?” Azt már nem hallotta, mit felelnek neki, végül annyit mondott: „Boldog…”, de már nem maradt ideje befejezni a mondatot.

Ludwig van Beethoven, zeneszerző:

Más beszámolók szerint viszont a „Tapsoljatok, barátaim, a komédiának vége.” mondattal búcsúzott. És olyan források is vannak, amelyek szerint valaki 12 üveg bort vitt neki, erre azt mondta: „Jaj, de kár, de már késő.”

(Business Insider)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon