Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Paul Masters parapszichológus, a True Paranormal Events (Igaz Paranormális Események) nevű brit társaság tagja rendesen kiakadt, amikor meglátta, mit pakolt a polcra a Poundland nevű százforintos áruházlánc.

A bolthálózat ugyanis Halloween közeledtével egyfontos árcímkével forgalomba hozott egy Ouija-táblát, ami gyakorlatilag nem más, mint az ABC betűit és a számokat tartalmazó tábla, illetve egy kis műanyaglap, amin keresztül a játékosok kapcsolatba léphetnek a túlvilággal...

Ez itt a Poundland verziója

...vagy legalábbis ezzel a szándékkal szokták elővenni ezt a cuccot ittasodó társaságok, és nagyjából addig komolyan is tudják venni, amíg valaki nem válaszol éktelen böfögéssel arra a felszólításra, hogy „ha itt van a szellem, jelezzen nekünk!”.

Na de hiába is próbáljuk mi elviccelni a dolgot, Marsters szerint ez az egész halálosan komoly, sőt, halálos veszélyt jelent a fiatalabb korosztály számára.

Ő itt Paul Marsters, amint épp nagyon meg van ijedve

Emberünk azzal érvel, hogy Halloween közeledtével egyébként is vékonyodik a határ az élők és a túlvilág teremtményei között, így alapból veszélyes ilyenkor szellemidézéssel vicceskedni, főleg nem egy olyan eszközzel, amit szerinte csak médiumoknak szabadna használni.

A Poundland által Spirit Board néven árult Ouija-tábla ugyanis szerinte nagyon komoly galibákhoz vezethet, ha megfelelő képzettség híján használják.

Marsters elmondta, hogy a véleményét nagyon sok parapszichológus osztja, és felszólította a Poundlandet, hogy azonnal szüntesse be a társasjáték forgalmazását.

Ehhez mi már csak annyit fűznénk hozzá, hogy juj.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.