Hibás adminisztráció miatt az ausztrál biológiai biztonságért felelős hatóság megsemmisítette egy történelmi jelentőségű, ritka virágfaj példányait, melyeket Franciaország adott kölcsön.

A ritka, az 1850-es évekből származó százszorszépeket tartalmazó dobozt a párizsi Nemzeti Természettudományi Múzeum küldte Brisbane-be. A préselt példányokat azonban elhamvasztották, a velük küldött dokumentumokat ugyanis hibásan töltötték ki. Az ausztrál karanténhatóság az eset felülvizsgálatát rendelte el.

A párizsi Nemzeti Természettudományi Múzeum

A francia múzeum felháborodott azon, hogy tönkrement egy „pótolhatatlan gyűjtemény” – mondta Michelle Waycott, az Ausztrálázsiai Herbáriumok vezetőségi tanácsának tagja. Hozzátette: a virágok olyan élőhelyről származhatnak, amely többé már nem létezik. „Néha a gyűjteményekben a fajok utolsó megmaradt példányai találhatók” – nyilatkozta a BBC-nek.

Az ausztrál mezőgazdaságért és vízforrásokért felelős minisztérium az eset felülvizsgálatát kérte. Szóvivője szerint „a példányokat nem lett volna szabad megsemmisíteni, amíg a minisztérium és befogadó intézmény között folyamatban volt a kommunikáció”.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon