Az ausztrálok most aztán megtapasztalták, hogy mi is az az adminisztrációs hiba

Hibás adminisztráció miatt az ausztrál biológiai biztonságért felelős hatóság megsemmisítette egy történelmi jelentőségű, ritka virágfaj példányait, melyeket Franciaország adott kölcsön.

A ritka, az 1850-es évekből származó százszorszépeket tartalmazó dobozt a párizsi Nemzeti Természettudományi Múzeum küldte Brisbane-be. A préselt példányokat azonban elhamvasztották, a velük küldött dokumentumokat ugyanis hibásan töltötték ki. Az ausztrál karanténhatóság az eset felülvizsgálatát rendelte el.

A párizsi Nemzeti Természettudományi Múzeum

A francia múzeum felháborodott azon, hogy tönkrement egy „pótolhatatlan gyűjtemény” – mondta Michelle Waycott, az Ausztrálázsiai Herbáriumok vezetőségi tanácsának tagja. Hozzátette: a virágok olyan élőhelyről származhatnak, amely többé már nem létezik. „Néha a gyűjteményekben a fajok utolsó megmaradt példányai találhatók” – nyilatkozta a BBC-nek.

Az ausztrál mezőgazdaságért és vízforrásokért felelős minisztérium az eset felülvizsgálatát kérte. Szóvivője szerint „a példányokat nem lett volna szabad megsemmisíteni, amíg a minisztérium és befogadó intézmény között folyamatban volt a kommunikáció”.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon