Egy B-kategóriás horrorfilmnek is jó alap lenne ez a sztori. De ez nem egy film.

Március elején az Orquesta Experimental de Instrumentos Nativos nevezetű bolíviai zenekar Németországba utazott, hogy lenyomjon három koncertet. Kéthetesre tervezték a német turnét, belefért volna egy kis városnézés is, de arra nem számítottak, hogy hónapokra ott ragadnak majd. Ráadásul egy kastélyban, és nem is akármilyenben.

Március 10. óta a rheinsbergi kastélyban dekkolnak Berlintől 90 percnyi autóútra. Hazautazni nem tudnak, jobb híján próbákkal igyekeznek elütni az időt. Az egész ügy azért különösen szép, mert az épületet szellemkastélyként ismerik, úgy tartják, II. Frigyes szelleme kísért a falak között, ami viccesen hangzik, de a zenekar tagjai maguk is úgy érzik, mintha szellem kísértene a kastélyban.

Az sem sokat segít, hogy az épület körül rengeteg farkas ólálkodik, bár állítólag nem különösebben veszélyesek, a zenekar egyik tagja elmesélte, hogy az egyik sétája során például három farkassal találkozott, de csak bunyóztak egymással, amitől egy kicsit meghűlt benne a vér, viszont gyorsan tovább is álltak. Milyen kedvesek, hogy nem raboltak rá. Mondjuk Bolíviában most egy kicsit necces a helyzet, úgyhogy valószínűleg inkább maradnak egy szellemkastélyban farkasok között, mint hogy otthon kelljen figyelniük a zenés-táncos-farokméregetős revüt, amit valamiért politikának hívnak mostanában.

És ezt olvastad már?
Ilyen fasza kontrollert még tuti nem láttál