Alfie Radley Késangyal névre keresztelt nyolcméteres szobrában rengeteg olyan fegyver is megtalálható, melyet utcai támadások során használtak. Sok ezek közül még életet is kioltott, az áldozat nevét pedig a pengére gravírozták.

Sokkoló? Lehet. Öncélú? Semmiképp. Radley ugyanis kifejezetten az utcai késelések Angliában egyre növekvő számára akarta felhívni a figyelmet a szoborral. A fegyvereket egyébként a rendőrségtől sikerült kikönyörögnie, illetve egy olyan szervezet is segített neki, mely arra kéri az embereket, hogy névtelenül adományozzák nekik ezeket a halálos fegyvereket.

A művésznek volt tehát miből dolgoznia.

A szobor pedig tényleg félelmetesre sikerült, igaz, a benne lévő eszközök éleit és hegyes végeiket a munka során alaposan kitompították.

Mutatjuk a végeredményt.

Radley jelenleg azon dolgozik, hogy az alkotását a Trafalgar téren tegyék közszemlére. Mivel a hatóságok és a város vezetése ettől az ötlettől nem igazán volt elragadtatva, ezért kénytelen volt petíciót indítani, ami elég szépen halad, hiszen a cikk megírásának pillanatában már csak 532 támogató hiányzik a 7500-as célhoz.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon