Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a hawaii Kilauea tűzhányó gyakorlatilag folyamatosan aktív, a múlt héten történt sorozatos földrengések után a vulkán magasabb fordulatszámra kapcsolt, a szigeten végighömpölygő lávafolyam miatt pedig már 1700 embernek kellett elhagynia az otthonát.

A ritka természeti jelenségről készült felvételekkel tele vannak a közösségi oldalak, de mind közül a Time által közzétett videó a leghihetetlenebb. Mintha csak valamilyen számítógépes trükkfelvételt néznénk, pedig ez a valóság.

TIME

A surreal river of fiery lava flows through Hawaii's Big Island in the aftermath of the Kilauea volcano eruption over the weekend. Around 1,700 people have been forced to evacuate, with lava...

És íme egy másik videó, ami a hömpölygő láváról készült. Épphogy csak nem indexel, amikor befordul az utcába.

Shane Turpin

Shane Turpin was live.

Kisebb szerencse a szerencsétlenségben, hogy a bár a Nagy Sziget (avagy a Hawaii-sziget) kiterjedésre valóban a legnagyobb, a Hawaii-szigetek közül nem ez a leglakottabb, az alig kétszázezer lakosa pedig jellemzően a tűzhányótól távolabb él, így a vulkánkitörés nem járt akkora pusztítással, mintha egy frekventáltabb helyen következett volna be. Mondjuk ez biztosan nem vigasztalja azt a 26 családot, akiknek a házát elvitte a láva.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.