Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csütörtökön még 165 forintja volt, péntekre már 1,5 milliója lett Sickratmannak, és már nem kér segítséget.

Sickratman, vagyis Paizs Miklós underground művész, leginkább saját dalairól híres, de például ő a Bëlga Buzi-e vagy? dalának szerzője, meg amúgy a banda tagja is volt egy darabig, illetve a Korai Örömben is nyomul.

Szóval csütörtök reggelre gyakorlatilag elfogyott a pénze, 165 forintja maradt, ami ugye nem sok, úgy meg főleg nem, hogy két lányáról is gondoskodnia kell. A Facebookon kért segítséget:

"Mindenesetre, ha van fölösleges pénzed, utalhatnál belőle. Ételre gyűjtök. Igen, ennek az a neve, hogy koldulás. Ülök egy kalap mögött, produkálom magam, és várok. És egy kicsit azért fáj a fölöslegességem, vagy az, hogy mindössze különleges lehetek, de sikeres semmiképp."

A poszt végén még megadta a bankszámlaszámát, ami aztán gyorsan elterjedt, az akció meg eléggé sikeres véget ért, éjfél után írt is róla:

"A világ sokkal tovább bonyolódott a szememben az elmúlt pár órában. Kaptam koncertlehetőségeket, aztán éjfél után valamivel megnéztem egy automatában a számlámat is, és 1 575 000 forintom lett. Ennyi pénzem még sose volt. Ösztöndíjnak veszem. Bűntudat nélkül fogok művészeti tevékenységet végezni. Köszönöm a lehetőséget, és többet ne küldjetek."

Összefoglalva, nem volt pénze, segítséget kért, a Facebookon, hirtelen lett pénze, viszonylag sok. Sokakat persze megbotránkoztatta a dolog, egy posztba sűrítve valahogy így néz ki a megrökönyödöttek véleménye:

"Támogassuk csak a társadalom hasznos "művész" tagjait, meg mondjuk el hogy mennyire JÓ ARC, meg hogy szegényke. Ha nekem nincs kedvem dolgozni, a kutyám röfögésének az utánzásából sem élek meg és még a csillámpóni balettemet sem akarja senki előadni, de ide kiírom a számlaszámom, akkor lesz pár barom, aki utal majd nekem másfél millát? mert akkor tényleg nem érdemes bejárnom dolgozni. lusta -e vagy!"

Végül is van ebben azért igazság, azt viszont ne felejtsük el, hogy mindenki maga dönti el, hogy talál megoldást a problémáira. És azért azt valljuk be, tényleg nagy baj lehet, ha már valaki a méltóságát dobja ki az ablakon. Sickratman a Facebookon tette ezt meg, és lényegtelen, hogy miből fakad (lustaság, reménytelenség, elkeseredettség, esetleg könnyű pénz reménye), kért és kapott segítséget. És ugye senkit nem kényszerítettek, hogy fizessen, aki utalt, magától utalt.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.