A Légierő létrehozása, vagyis 1947 óta az Űrhaderő az első új fegyvernem az USA hadseregén belül. A most megmutatott uniformisával azonban az internetezők szerint van egy kis bibi.

U.S. Space Force. Tessék ízlelgetni, mert az USA Űrhadereje immár nemcsak a sci-fi-regények lapjain, de a valóságban is létezik. Donald Trump még 2018 nyarán jelentette be, hogy szeretné létrehozni az amerikai haderő új fegyvernemét, ami a Védelmi Minisztérium 2020. évi költségvetéséről szóló törvény 2019. december 20-i aláírásával létre is jött.

Az Űrhaderő parancsnoka John Raymond tábornok, a születésnapja pedig így hivatalosan is a fent említett törvény aláírásának napja. Hogy konkrétan mennyi pénzből fog gazdálkodni, az egyelőre még nem világos, ugyanis ezt 2020. február 1-ig kell kitalálniuk az illetékeseknek. Ekkor kell ugyanis egy átfogó tervet a Kongresszus elé terjeszteni, melyben meg kell határozni az Űrhaderő költségvetési igényeit a következő öt évre. 2020-ra mindenesetre kaptak 40 millió dollárt, ami azért nem egy félelmetes összeg, de ezt a vezetőség szerint könnyedén ki tudják egészíteni a Légierőtől átvett további forrásokkal.

Raymond tábornok korábban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a sürgősebb dolgok mellett már azon is gondolkodnak, milyen legyen az Űrhaderő katonáinak egyenruhája, logója és hogy egyáltalán hogyan nevezzék a kötelékébe tartozó katonákat.

Most az amerikai Űrhaderő hivatalos Twitterére feltöltött kép megmutatta az egyenruha részletét, rajta az Űrparancsnokság hivatalos logójával, és ettől nem mindenki volt elragadtatva:

A Twitteren az uniformis kapott hideget-meleget. Főleg azt nem értették a hozzászólók, hogy az egyenruha miért woodland camo, azaz erdőmintás. Volt, aki humorosan megjegyezte, hogy az Űrhaderő katonái ezek szerint a Star Wars-univerzum erdőbolygóján, az Endoron fognak harcolni az ewokok ellen, mert egyébként nem igazán lenne hatásos ez az álcaminta az űrben.

Az érvelés ugyan humoros, de érdemes megjegyezni, hogy a képen az Operational Camouflage Pattern látható, ami az USA-ban a katonai egyenruhák alapértelemzett mintázata, amitől egyelőre nem sok értelme lenne eltérni.

Egy hozzászóló mindenestre megmondta a tutit, amikor a kutyája pizsamájának mintázatát ajánlotta az űrkatonák részére, mivel az egészen biztosan jobb álca a fent látható erdőmintásnál, és még olcsóbb is, hiszen ő 3 dolcsiért vette a cuccot a Walmartban.

Nem vitatkozunk.

(A főkép a Call of Duty: Infinite Warfare című videojátékból szármaik.)

És ezt olvastad már?
Ezért érdemes néha átnézned az emailfiókod spam mappáját is