Így nem etette meg magát egy óriáskígyóval Paul Rosalie - De a feje már bent volt

Az óriási beharangozó után, a hétvégén eljött a pillanat, mikor Paul Rosolie-nak élő anakonda-kajává kellett volna változnia, azonban a kígyó olyan erősen szorította, hogy közbe kellett avatkozni, különben az őrült tudós karja bánta volna a mutatványt. - Az állat brutális szorítóerejét nem vették volna figyelembe mielőtt belevágtak? Öreg hiba.

A nézők csalódottságát és az állatvédők felháborodását váltotta ki a Discovery anakondás filmje, a főszereplő Paul Rosolie ugyanis fájdalmai miatt leállíttatta a kísérletet. Az Eaten Alive (Élve felfalva) című kétórás film első hetven perce azzal telt, hogy Rosolie és csapata egy hatalmas anakonda után kutatott az esőerdőben, de végül a kísérletet egy már fogságban lévő kígyóval kezdték meg.

Rosolie magára öltötte speciális védőruháját, és  felügyelet mellett igyekezett elérni, hogy a kígyó összeszorítsa a testét. Amikor az állat akcióba lendült, a férfi szívverése erősen megemelkedett, nehezen vette a levegőt. Miután Rosolie érezni kezdte, hogy karja el fog törni, segítséget kért, csapata pedig megszabadította őt a kígyó szorításából.

Már a felvétel beharangozása erős felháborodást váltott ki. Csaknem 38 ezren írták alá azt az online petíciót, amely a film sugárzásának betiltását kérte. Szakértők a kísérletet állatkínzásnak minősítették, illetve kételkedtek a felvétel valódiságában. A készítők szerint azonban az Amazonas vidékén végzett forgatások során az anakonda nem szenvedett, a munkálatok után szabadon engedték.

"Az anakondák napokon át nem táplálkoznak, energiájukkal ezért takarékosan bánnak. Ha arra késztették a kígyót, hogy lenyelje ezt a bolondot, majd esetleg kiöklendezze, azzal teljesen kimeríthették szegényt" - nyilatkozott korábban a PETA állatvédő szervezet. A csalódott nézők a műsor után a Twitteren adtak hangot nemtetszésüknek. Egyesek szerint a műsor fennhéjázó bejelentésekor hazudtak, ugyanis Rosolie-t rövid ideig szorította ugyan a kígyó, és szép lassan elkezdte csócsálni a fejét, de semmiképpen sem falta fel.

Rosolie saját elmondása szerint az esőerdők irtása ellen harcol, a műsorral úgymond erre és az anakondák életterének veszélyeztetettségére igyekezett felhívni a figyelmet.

MTI

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon