Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudjuk jól, hogy ez nem éppen egy tipikus kérdés, amelyet mindenki feltesz magának előbb vagy utóbb. Ám most már igenis van létjogosultsága, hiszen egy új masina képes koktélt keverni a kedvenc muzsikád hangulata alapján.

A NOMLAB találékony japán fejlesztői kreáltak ugyanis egy futurisztukus gépet, ami szó szerint koktélt varázsol bármilyen zenéből. A Squeeze Music az adott szám érzelmi tartalmát elemzi, majd ezt alapul véve készíti el az italt. Ennek megfelelően minden érzelemhez tartozik egy íz.

  • Boldogság = Édes
  • Izgalom = Savanyú
  • Romantika = Csípősen fanyar
  • Érzelgősség = Sós
  • Szomorúság = Keserű

Tehát például Pharrell Williams "Happy" című nótája minden bizonnyal savanykásan édes lenne, míg a "Bohemian Rhapsody" valószínűleg mind az ötből tartalmazna egy keveset.

NowThis Future

This machine lets you taste music

A metál rajongói most valószínűleg kikérnék maguknak, hogy miért nincs a haragnak is saját íze. Az ő megnyugtatásukra megjegyeznénk, hogy a fejlesztők már dolgoznak rajta, hogy tovább bővítsék a spektrumot. Ha bejön a projekt, egész nagy sikere lehet ennek a masinának, különösen a nagy zenei fesztiválokon, ahol a rajongók egyszerre élvezhetnék kedvenc számaikat a fülükön és az ízlelőbimbóikon keresztül.

(NOMLAB)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.