Ezúttal nem akarjuk taglalni azt a hosszú folyamatot, amelynek a végén Neymar Párizsban kötött ki, éppen elégszer beszámoltunk róla menet közben. Azt viszont érdemes megvizsgálni, hogy mi mindent lehet megkapni annyi pénzért, amennyit a brazil labdarúgóra költenek.

Azt ugyanis tudjuk, hogy az átigazolási díja 263 millió dollár volt, ami önmagában is egy elképesztő összeg, amihez azonban hozzáadódik az éves fizetése és a különböző bónuszok is. Ha mindent egybeveszünk, nagyjából 528 millió dollárról beszélhetünk, ennyi pénzért pedig bármilyen őrültséget megengedhetnénk magunknak. A Highsnobiety összeállított egy listát, mi pedig ebből válogattunk ki néhányat. Lássuk, mire lehetett volna még elszórni ezt a brutális pénzhalmot!

Tehát, egy 25 éves brazil csatár helyett...

Megvehetnénk az Egyesült Államok két legdrágább álomotthonát

A listavezetőről, vagyis az USA legdrágább ingatlanjáról korábban már részletesen is írtunk, érdemes megnézni azt a cikket. A 250 millió dollárt kóstáló házhoz egy különleges autókollekció is tartozik, ami önmagában megér 30 milliót. A Neymarért kicsengetett pénzből azonban nem csak ezt, hanem a második legdrágábbat is megvehetnénk, egy olyan birtokot, ahol összesen 123 szoba található. Ha mindkettőt kifizetnénk, még akkor is maradna 75 millió dollárunk, csak úgy, vésztartaléknak.

Vásárolhatnánk egy flottányi utasszállítót

A Boeing 737 a világ talán legnépszerűbb közepes hatótávolságú utasszállítója, az ára pedig 82.4 millió dolcsi. Ez tehát azt jelenti, hogy hat darabot simán megvehetnénk ennyiből. Mondjuk az jó kérdés, hogy mit csinálnánk aztán velük, mert hogy tankolni nem tudnánk őket saját lóvéból, az tuti.

Leszervezhetnénk magunknak Kanye Westet egy egész évre

A Highsnobiety számításai szerint a rapper a tavalyi 18 hetes turnéja során 1.3 millió dollárt kaszált éjszakánként. Márpedig ha ez így van, akkor a Neymar szerződésére szánt pénzből leszervezhetnénk 406 napra. Elég nagy rajongónak kell lenni ahhoz, hogy ez bárkiben is felmerüljön. Mi inkább valami másra szórnánk el a pénzt, lássuk mire lehetne még!

Biztosíthatnánk 5 további évadnyi költségvetést a Trónok harcához

Mivel a népszerű sorozat is közelít a vége felé, egy kellőképpen gazdag és lelkes rajongó feldobhatná ezt az összeget, hogy készítsenek még belőle pár évadot. Mivel egy évad nagyjából 100 millió dollárból jön ki, az 528 millából 5 továbbit még simán leforgathatnának.

Megvehetnénk a világ egyik legdrágább jachtját

Az orosz milliárdos, Andrey Melnichenko hajókája egyes források szerint 300, mások szerint inkább 400 millió dollárt ér, ennyit pedig lazán ki tudnánk csengetni a keretünkből. A jachton egy 230 négyzetméteres tulajdonosi lakosztály, 6 vendéglakosztály, helikopterleszálló, 3 medence és saját diszkó is található, az üvegek pedig bombaállóak.

Ha pedig nem őrültségre költenénk a pénzt, akár fiatalok milliónak a beoltásáról is gondoskodhatnánk ennyi pénzből. Az Orvosok Határok Nélkül számításai szerint 12 súlyos betegség elleni oltás kijönne fejenként 38 dollárból, tehát akár 13 894 736 gyermek életét is meg lehetne menteni ebből az összegből szerte a világon.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon