Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az van ugyanis, hogy az új-zélandi Coromandel önkormányzata szilveszter idejére a város számos pontján betiltotta a köztéri alkoholfogyasztást.

Nyugi, mi is csak a fejünket csóváltuk, amikor ezt megtudtuk. Sokkal értelmesebb lett volna ez a hír így: Coromandel önkormányzata december 31. déltől január 1. délig felfüggesztette a köztéri alkoholfogyasztás tilalmát. Tudod, csak hogy mindenki kiengedhesse a fáradt gőzt. Nem, a városatyák inkább a tilalom mellett döntöttek, így arrafelé az év bármely napján pattinthatsz egy sört a tengerparton, de szilveszterkor pont nem, amikor amúgy tényleg indokolt lenne.

Na de lépjünk is túl ezen a kis gikszeren! Így tett egy csapat helyi is, akik annyira pöpecül kerülték meg a vállalhatatlanul szigorú szabályt, hogy még mi is megemeljük a kalapunkat előttük.

Így:

Kicsit kifejtve: apály idején homokból csináltak egy szigetecskét, amire kitelepedtek és elkezdtek piálni. A kikötő és a part környékén egyébként nem lehetett volna italozni, de ők azzal érveltek, hogy a kis sziget nem tartozik a tiltó jogszabály területi hatálya alá, és ezzel az érveléssel még a hatóságok sem tudtak mit kezdeni.

Így lett az egyébként a jogalkotói szándék által nem támogatott italozásból teljesen legális tevékenység. Jövőre talán körültekintőbben fogalmazzák meg az önkormányzati rendeleteket Coromandel elöljárói.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.