Vajon mit érzett a Plútó, amikor találkozott a New Horizons űrszondával? Erre a kérdésre adja meg a választ a következő gif animáció.

Ha nem élsz barlangban, tudod, hogy a New Horizons űrszonda elérte célját. Elhaladt a Plútó mellett, értékes, és eddig sosem látott részleteket felfedő felvételeket készítve. A New Horizons, amely először veszi közelről szemügyre a Plutót, a törpebolygó holdjait és a Kuiper-öv néhány objektumát, 2006. január 19-én startolt a New Frontiers program első küldetéseként. Kilenc évig tartó útjának nagy részét hibernációban töltötte, januárban ébresztették fel a NASA tudósai, és akkor látott hozzá a tudományos adatok gyűjtéséhez.

Hét műszere segítségével nagyfelbontású felvételeket készít, a törpebolygó és holdjai összetételét elemzi, a napszelet és a mágneses mezőket vizsgálja, tanulmányozza a Pluto légkörét, valamint pormintákat vesz.

Természetesen most ezen pörög a digitális világ kreatívabb fele, rengeteg alkotás állít emléket a történelmi eseménynek. Mind közül talán ez a legjobb. (via reddit)


A gif mellé ajánlott nótánk pedig:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon