Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Optimális asszimetria és a magas minőségű női táncot jellemző egyéb mozgási paraméterek című hiánypótló tanulmány megmutatja, hogyan használja a női nem a táncot szaporodási célokra. Gyakorlati biológia következik.

Mint minden olyan tanulmányt, aminek gyakorlati haszna is van, ezt is angol tudósoknak köszönheted. A Northumbria University kutatói összegyűjtöttek 39 nőt, majd megkérték őket, hogy táncoljanak egy ütemekre lecsupaszított popszámra. A lányok mozgását 3D-s mozgáskövető technológiával rögzítették, majd az így beszerzett adatokkal megmozgattak egy minden testi jellemzőt nélkülöző emberalakot.

Az animációkat aztán egy 200 fős (57 férfi és 143 nő) zsűrinek mutatták be, akiket megkértek, hogy értékeljék a látottakat szexiség szerint egy 1-től 7-ig terjedő skálán, melyen az 1 Mrs. Doubtfire-t, a 7 pedig Emily Ratajkowskit jelenti.

Az összesített eredmény alapján kiderült, hogy akkor igazán szexi és kihívó egy táncmozdulat, ha az aktív csípőmozgáshoz asszimetrikus karmozgás társul. Mutatunk egy szemléltető ábrát is...

...de mivel ezek alapján nem igazán lehet leszűrni a lényeget, ezért inkább mutatjuk a tudomány szerint legkevésbé szexi táncot:

Végül pedig azt, amivel a nők a leginkább képesek berántani minket a vörös ködbe:

Ha ezt látod a parketten, akkor ezután tudni fogod, hogy az illető hölgy elmetrükköket akar játszani veled. Használd az infót okosan, körültekintően!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.