Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan új központot nyitottak, hogy Tim Cook adja a másikat.

Mind tudjuk, mennyire arculati elemnek számítanak az Apple életében az üzletei, úgynevezett flagship store-jai. Az almás cég a felhasználói élmény mellett a vásárlói élmények terén is igyekszik egyedi élményt nyújtani, ezekhez nyújtanak hátteret a szupermodernista, csúcsdizájn üzleteik.
Chicagóban a napokban nyitott meg egy olyan McDonald’s, ami mintha az említett Apple boltok kistestvére lenne. Íme:

A teljes utcablokknyi központért a Ross Barney Architects tervezőiroda felel. Az épület tetején almafák kaptak helyet, hogy ezzel is csökkentsék a kihasználatlan helyek mennyiségét, de sokkal fontosabb, hogy a Mcdonald’s úgy terveztette meg az épületet, hogy az megszerezhesse a Leadership in Energy and Environmental Design minősítést, mivel mostanában a fenntarthatóság számít az új alapnak a gyorséttermi lánc életében.

Ez is érdekelhet:

A 21. század leginnovatívabb építésze, akinek a legtöbb terve fiókban marad - Roadster

Rem Koolhaas filozófus, próféta, aki mindig a többiek előtt jár minimum egy lépéssel. És még csak nem is sima teoretikus: a látomásai testet öltenek, méghozzá zseniális épületekben. Nevezték a kortárs építészet keresztapjának, örök provokátornak, és a világ legellentmondásosabb építészének is. Mondták, hogy nincs/kategorizálhatatlan a stílusa, mások éppen ezért a legkülönfélébb stílusokhoz sorolták be.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.