Kertben tenni-venni, vagy akár csak ott elheverni valóságos gyógyszer, ez bizony tény. Ha pedig te is lepihennél kicsit, akkor segítünk: íme a legjobb kerti bútorok!

A kertek gyógyító hatását már az ókorban is ismerték, a kínaiaknak, a görögöknek és a rómaiaknak is fejlett kertkultúrája volt. Azóta sok szempontból romlott a helyzet, a tiéd viszont javult: egyrészt a kert, a természet pozitív hatását az elmúlt bő fél évszázadban már tudományosan is vizsgálják – a nyolcvanas évek óta létezik kertterápia is –, másrészt jó esetben neked is van egy kerted, ahová elvonulhatsz relaxálni.

A kertben tevékenykedő betegek kevesebb fájdalmat éreznek, és hamarabb gyógyulnak meg, sőt bizonyított tény, hogy már az is pozitívan hat az egészségre, ha egy kellemes kertre néz az ablakod.

Józan ésszel is belátható, hogy a kerti munkától javul az erőnléted, javul a keringésed, csökken a stressz-szinted, és sokkal kevésbé leszel fogékony a civilizációs betegségekre. Sok, belvárosból kiköltöző újdonsült hobbikertész kiegyensúlyozottabbnak és nyitottabbnak érezte magát az új életébe belerázódva. 

Még jobb hír, az ásnod-kapálnod sem kell, a passzív időtöltés is rengeteget ér a kertben.

Olyannyira, hogy akár egy asztali zen-kertet is használhatsz relaxációs objektumnak, persze az az igazi, ha kiülhetsz a saját kertedbe. És már az sem kérdés, hová!

A Sensum Hasseludden szófaszett komoly minőséget képvisel, modern és elegáns, a kertben ugyanúgy használható, mint beltérben. Igen stabil, azaz tökéletes eleme egy kertipartinak, ahol a haverok lazán lehuppannak rá, de nyilván az sem árt meg neki, ha magadban bóbiskolsz el a kanapéján a vasárnapi ebéd után.

A kényelem miatt ne aggódj, arról polywood borítású karfa és ergonomikus kialakítású, döntött háttámla gondoskodik.

Két-két fotel és dohányzóasztal, és egy háromszemélyes kanapé, valamint dísz-, ülő- és háttámlapárnák – ezt mind megkapod 249 900 forintért.

Eleganciában a Sunfun Finnham sem marad le. Megjelenését a természetes rattanfonás inspirálta, a karfája lekerekített, a háttámlája ergonomikus, az egész szett (kanapé, két fotel, asztalka) rendkívül kényelmes.

És ami a legmenőbb: FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, vagyis a gyártásához felhasznált fa felelős és fenntartható erdőgazdaságból származik.

Túl nagy eltökéltség nem kell a megvételéhez, lévén a teljes szett csak 299 990 forintba kerül.

Esetleg egy még dekoratívabb készletben gondolkozol? Akkor gyorsan vess egy pillantást a Sunfun Valentina rattanhatású szófaszettre!

Szintén a rattan ihlette, rendkívül stabil elemekből áll, az asztal valódi dekor-bútor, aminek az aljába is pakolhatsz dolgokat.

A készlethez tartoznak a bútorokon túl az ülő- és hátpárnák, és bár 399 900 forintba kerül, okkal: egy ilyen bútorkészlet a kertipartik állandó sztárvendége lehet.

Esetleg egy egyszerűbb, de ütős megoldást keresel? Akkor viszont a Sensum Skepparholmen lehet a nyerő nálad:

Skandináv dizájn, tartós, stabil acélvázzal. Az egyik különlegessége éppen a pórszórt acélváz, a másik a

puffként és lábtartóként is használható dohányzóasztal.

Kiválóan igazíthatod a térhez, a formavilága örök, ahhoz képest pedig csupán 199 900 forintért a tiéd lehet, szóval bombabiztos megoldás.

Mert egy kert önmagában is csoda, de egy ilyen egyszerűen megszerezhető bútorral valódi paradicsommá varázsolhatod, csak azt kell eldöntened, melyik passzol az ízlésedhez, az igényeidhez. Lássuk be, elég kényelmes feladat – mondhatni, a relaxáció első fázisa.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négyféle kerti bútort ajánlottunk, kert és szabadidő témában számtalan egyéb terméket is találsz.

És ezt olvastad már?
Több intelligenciával és kisebb ökológiai lábnyommal készülnek ezek a hegyvidéki menedékházak