Ez a lappföldi kunyhórendszer ideális társ a télhez
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A finn Glass Resort lehetővé teszi azt, hogy a saját hólepte kunyhódban pihenj meg az északi fény alatt. A jéghotelekkel ellentétben azonban itt biztosan nem fogsz fázni, hiszen a szállás komfortos, meleg és felszerelt, ugyanakkor visszaadja azt az életérzést, mintha csak az északi tundrán sátoroznál egymagad, a természet közepén.

Lappföld fővárosában, Rovaniemiben található, a szállás pedig kunyhók tökéletesen összehangolt rendszerének is felfogható. Az épületeket a Kota kunyhó ihlette, amely az őslakos számi népek tradicionális szállástípusa volt. Az enteriőrben egyébként hagyományos skandináv lakótér dominál, konyhasarokkal, saját szaunával és pezsgőfürdővel. A két legfontosabb elem a fa és az üveg, hiszen ezek segítenek lényegében beleolvadni a lappföldi tájba.

Na és azt se felejtsük, hogy a Mikulás is elérhető közelségben lesz, hiszen a finnek szerint ez a város a télapó otthona. A sarki fényt pedig évente akár kétszázszor is meg lehet figyelni, ellentétben Finnország délebbi részeivel, ahol a természeti jelenség tízszer ilyen ritka.

És ha már sarki fény:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.