Olaszországban van és valóban képes 360 fokban fordulni!

Egy központi oszlopon (kacsavégtag helyett acél) áll ez az olaszországi ház, mely mindkét irányba képes 360 fokot fordulni, így tulajdonosa egyetlen fotelben ülve kénye-kedve szerint változtathatja meg a nappali panorámáját.

A tulaj már az építkezés kezdetekor kérte, hogy forogjon a háza: egyrészt azért, hogy váltogathassa a gyönyörű olasz tájat, másrészt, mert nagyon rajong a komplex műszaki és mechanikai megoldásokért. Az építészek pedig még egy rafinériát hozzátettek: napelemeket, melyek a forgás segítségével mindig irányba tudnak állni a maximális feltöltéshez.

Az építészek nem sok, már létező épületből tudtak inspirációt meríteni: az egyetlen ilyen ház az 1930-as években épült Villa Girasole volt, melynek futurisztikus és avantgarde szemléletmódját eléggé továbbörökítette a nyolcszög alakú forgóház.

A villa maga Rimini közelében épült, acélszerkezetéhez fa- és üvegszálas megoldások társulnak úgy, hogy a forgás miatti terhelést képes legyen viselni a ház.

A mindig jó helyre forduló napelemek segítségével pedig ez a kacsalábon forgó palota teljesen önfenntartó energiaügyben, ami hatalmas környezettudatos bónusz. Szédületes lehet benne élni!

(Építészek: Roberto Rossi)

És ezt olvastad már?
Minden negyedik családi házon végezhetnek valamilyen felújítási munkát még az idén