Minden elemében minimál, mégis maximális élményt ígér ez az ausztrál álomotthon

Az üvegház szó hallatán elsőre nem egy ilyen villa fog az eszünkbe jutni, pedig tulajdonképpen ez is az. Mivel a transzparencia jegyében készült, falak helyett üveget használtak.

Tették mindezt azért, hogy minél közelebb hozzák a lakókhoz a gyönyörűséges ausztrál tájat. A képeket elnézve valóban kár lett volna megfosztani őket ettől az élménytől. A ház három fő elemre épül: egy fehér betonlap, rengeteg üveg és lapos tető.

A letisztult vonalak, a teljes átláthatóság és a minimálra vett részletek révén ez a ház tökéletesen megfelel a modern igényeknek, ezt a modernitást pedig remekül ötvözi a természet szépségeivel. Mivel a színpaletta kívül és belül is elég monokróm, a padlótól a plafonig nyúló ablakok által a vibráló környezet válik hangsúlyossá.

Persze álomotthon nem létezhet elegáns medence nélkül, pláne nem a forró Ausztráliában. Ennek megfelelően itt is megtaláljuk ezt a kiegészítést, méghozzá egy pofás pihenőház, és néhány pálmafa társaságában. Azért ez így összességében eléggé adja az érzést, nem?

(via) (Sarah Waller Architecture)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon