Egy használt gépjármű megvásárlása rendkívüli körültekintést igényel, amelynek során az autó átvizsgálás – mint erősen ajánlott megelőző intézkedés – első rangú prioritást élvez. Mivel az eladók ma már egy több tíz éves kocsiért is szép summát kérnek, jól meg kell gondolnunk, mire költjük a nehezen összegyűjtött pénzünket. Ha pedig van olyan területe a kereskedelemnek, ahol hatványozottan igaz a „nem minden arany, ami fénylik” közmondás, a használt autók piacára ez egészen biztosan jellemző.

Mielőtt aláírnánk az adás-vételi szerződést

Manapság, az internet világában már jóval könnyebb dolgunk van, ha használt gépjármű vásárlása kerül terítékre. Hazánk legnagyobb ilyen jellegű netes oldalának a majd 70 ezres adatbázisa mellett, már a közösségi oldalakon is számtalan autóhirdetéssel találkozhatunk. A rendkívül széles felhozatalnak köszönhetően szinte egészen biztosan találunk az igényeinknek megfelelő négykerekűt. Egy dolgot viszont mindenképp észben kell tartanunk szemezgetés közben: egy kocsit nem elég egyszer megvennünk, a folyamatos karbantartás szükségességére és annak költségeire is gondolnunk kell!

A kiválasztott autó átvizsgálása nem képezheti vita tárgyát

A gépjárműhirdetések kusza dzsungelében nagyon könnyű elveszni, és tovább nehezíti álmaink verdájának megtalálását az a tény is, hogy képernyőn keresztül nem minden az, aminek látszik. A hangzatos reklámszövegek és a tökéletesen beállított fényképek sokszor rendkívül ígéreteseknek tűnnek, de ahogy mondani szokás: az ördög a részletekben rejlik. Épp ebből az okból kifolyólag kell az autó átvizsgálás személyesen is megtörténjen. Nem mindenki születik azonban autószerelőnek, így laikus szemlélőként akár olyan - akarva vagy akaratlanul felállított – csapdába is belesétálhatunk, amelyből csak horribilis szervízköltségek árán mászhatunk ki.

Zsákbamacska helyett

Amennyiben nem hagyná a véletlenre a választást, bízza a kiszemelt autó átvizsgálását profi szakemberekre! Az Autóállapot sokat tapasztalt csapata ugyanis a lehető legrészletesebben képes feltérképezni a kiszemelt járművet, így az Ön döntése is biztosabb lábakon állhat.

(Szponzorált tartalom)

 

És ezt olvastad már?
Miért számít egészségtelennek a fehér cukor?