Európa legjobb tizenhat csapata között ott voltunk, a legjobb nyolc közé már nem sikerült bejutni. De ezek a srácok így is olyat tettek, amire sokáig emlékezni fogunk.

A belgák egyértelmű esélyesnek számítottak, de korábban a portugálok és az osztrákok is azok voltak, de mégis mi nyertük meg az F-csoportot. A meccs azonban a lehető legrosszabbul, vagyis egy belga góllal indult, és ettől kezdve Belgium azt játszhatta, amit a leginkább szeret. Tehát kontráztak, és ebben nagyon jók. És végül lőttek négy gólt. Nekünk meg nem jött össze, pedig egy kis szerencsével, akár egyenlíthettünk volna.

A kiesés ellenére csoda, amit a válogatott elért. Az Eb előtt már a pontszerzést is bravúrnak könyveltük volna el, a továbbjutást meg valami távoli, elérhetetlen álomnak láttuk. De összejött. És ezek a srácok küzdöttek, és végre játszott a magyar csapat.

Király ezen a meccsen mindent fogott, ami elvárható volt. És könnyen lehet, hogy ez az Eb védése:

A mi meccsünkön kívül még két nyolcaddöntőt játszottak. A franciák rémálomszerűen kezdtek az északírek ellen. A második félidőben viszont Griezmann eldöntötte a továbbjutást, így a hazaiak a nyolc között vannak, és várják, Anglia vagy Izland lesz az ellenfelük a következő körben.

A meccs góljai:

 

Németország a csoportkörben nem kapott gólt, de a játéka azért helyenként akadozott. Szlovákia ellen viszont minden klappolt, és végig dominálva simázták le Hamsíkékat. És azt is megmutatták, ha ilyen futballra lesznek képesek az elkövetkező két hétben, akkor a világbajnok Európa-bajnok is lesz. Draxler meg egy zseni, és a mai napon a német csapat legjobbja volt.

(Fotó: AFP)
A németeket tartják a legesélyesebbnek az Eb-n. Szerinted is megér egy ezrest, hogy Európa-bajnok lesz a világbajnok?

És ezt olvastad már?
A vb legnagyobb dupla védése és Lewandowski gólja is kellett a lengyel győzelemhez
.