A katalán klub beletörődött abba, hogy ismét lemarad egy brazil őstehetségről, ezért egy lejáró szerződésű fiatalra koncentrál inkább.

Ahogy már meg is írtuk, minden bizonnyal a Real Madrid nyerte az Endrick Felipéért zajló versenyt, a 16 éves brazil fiúért 72 millió eurót fog fizetni a Palmeirasnak, aki eddig mindössze hét meccset játszott a felnőttek között. Endrickért a Barcelona is versenybe szállt, a srác és a családja járt is az edzőközpontban, de végül a Real mellett döntött.

Egy 16 éves brazil srácért fizethet őrült sokat a Real Madrid

Hét meccse van a felnőttek között, de a Real Madridot már meggyőzte.

Ez már a harmadik eset az elmúlt években, amikor alulmaradt a Barca a nagy riválissal szemben, Rodrygo és Vinícius Jr. is a Madridot választotta anno, most meg mindkettő ott van Katarban a világbajnokságon.

Endrick egyébként csak 2026-ban csatlakozhat a Realhoz, akkor lesz nagykorú, addigra pedig akár az is eldőlhet, hogy Ronaldo lesz-e belőle vagy mondjuk Sávio. Viszont a katalánoknak nem kell addig várniuk egy másik kiszemeltjükre, aki Lewandowski utódja lehet:

2023 nyarán ingyen szerződtetheti a Barcelona a Dortmund csatárát, Youssofa Moukokót.

A felnőtt válogatottban is bemutatkozó kameruni születésű német tehetség már betöltötte a 18. életévét, tehát azonnal mozdítható. És ami miatt mindent meg fog tenni a Barcelona, hogy meggyőzze, az az, hogy 2023 nyarán lejár a szerződése, tehát ingyen szerezhetné meg Európa egyik legtehetségesebb csatárát, írja a Sport.

Moukoko a most futó bajnokságban 14 meccsen hat gólt rúgott és négy gólpasszt adott, és már most 59 meccsen lépett pályára a BVB felnőtt csapatában. És már a német válogatottban is bemutatkozott, sőt a vb-n is pályára lépett már.

A gólgép

Moukoko 128 gólt szerzett 86 mérkőzésen a Dortmund U17 és U19-es csapataiban, 15 évesen 34 gólt rúgott (és 9 gólpasszt adott) a 19-esek között. Ötszörös gólkirály az utánpótlás-bajnokságokban. Az U21-es válogatottban öt meccsen hat gólt rúgott.

Komoly előnye Endrickkel szemben – a dollármilliók mellett –, hogy Moukoko már alkalmazkodott az európai futballhoz, van elég tapasztalata, így méltó utódja lehetne Robert Lewandowskinak – aki szintén játszott Dortmundban.

Viszont a Barcelona nem késlekedhet, gyorsan meg kell győznie Moukokót, hogy náluk van a legjobb sportprojekt Xavi vezetésével, a német média ugyanis meg van győződve arról, hogy Moukoko megújítja a szerződését Dortmundban – és erre egyébként a fiatal csatár is utalt. Ebben az esetben az új szerződésbe belekerülhet egy Haaland-féle kivásárlási záradék is, ami viszont megközelítheti Endrick árát.

Mindenesetre Xavi jelezte már az elnök felé, hogy szeretné a keretben tudni a fiatal németet.

Még több Barcelona:

Ansu Fati menedzsere megzsarolta a Barcelonát

Egyre nagyobb a zaj az új tízes, Ansu Fati körül.

A Barcelona egy 31 éves francia világbajnokot nézett ki Busquets helyére

Túl sokat nem fiatalodna a katalán csapat, azonban komoly karakterváltás történne a csapat tengelyében.

(Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában