Az Arsenal korábbi legendás menedzsere, Arséne Wenger szerint forradalom zajlik az Old Traffordon.

A Manchester United szurkolói tüntetést szerveztek a Liverpool elleni mérkőzés előtt, elzárták az Old Traffordhoz vezető utakat, és elfoglalták a létesítményt is. Az európai Szuperliga robbantotta ki az eseményeket, amikor kiderült, hogy csatlakoznak az angol klubok, azonnal megfúrták a szurkolók, de most derült ki, hogy ezzel nem elégedtek meg.

Emellett a tulajdonosi kör jelenlegi stratégiája sem tetszik nekik, ezek miatt öt pontból álló követelést fogalmaztak meg: többek között szeretnék, ha a klub támogatná a kormány javaslatát a szurkolók érdekeit szem előtt tartó labdarúgásról, valamint azt is, ha olyan független vezetőket neveznének ki, akiknek a csapat érdekeinek a védelme az első, és nem kizárólag a nyereségre összpontosítanak – írja a Nemzeti Sport. Na meg sokan szeretnék, ha a tulajdonos Glazer család eladná a klubot, mert nem látják biztosítottnak a fejlődést.

Mindeközben ostrom alá helyezték az Old Traffordot, elzárták az utakat, és a pályára is bementek.

Manchester United kiadott egy hivatalos közleményt, hogy biztonsági okok miatt elmarad a Liverpool elleni rangadó:

„A rendőrséggel, a Premier League-gel, a rendezőkkel, a klubokkal folytatott tanácskozás eredményeként biztonsági okokból elhalasztjuk a mai mérkőzést. Tárgyalunk a pótlás pontos idejéről. A szurkolóink szenvedélyesen szeretik a klubot, és teljes mértékben elismerjük a véleménynyilvánításhoz és a békés tiltakozáshoz való jogukat. Ugyanakkor sajnáljuk, hogy a tüntetők akciója veszélybe sodorta a többi szurkolót, a rendezőket és a rendőröket. Köszönetet mondunk a rendőrségnek a támogatásukért, és segítjük őket az eset kivizsgálásában.”

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.