Állítólag a portugálok bizonyítékokat fognak bemutatni a FIFA-nak, hogy bebizonyítsák, hogy Cristiano Ronaldo és nem Bruno Fernandes szerezte azt a bizonyos találatot Uruguay ellen.

Tegnap Portugália 2–0-ra megverte Uruguayt a H-csoport második fordulójában, amivel a luzitánok már biztosan a világbajnokság egyeneses kieséses szakaszába jutottak.

Ronaldo helyett Bruno Fernandes góljaival verte Uruguayt Portugália

Portugália továbbjutott, Uruguay nehéz helyzetbe került.

A meccs első gólja érdekes volt: Bruno Fernandes beíveléséből született és először úgy tűnt, hogy Cristiano Ronaldo fejelte be a kapuba (vadul ünnepelte is találatát), de a FIFA végül Fernandesnek adta – a felvételek és képek alapján szinte lehetetlen megállapítani, hogy CR hozzáért-e vagy sem, de inkább a nem felé húzunk.

Viszont úgy tűnik, hogy a Portugál Labdarúgó-szövetség nem ért egyet a FIFA döntésével, legalábbis a Twitteren több portálnál is lehetett találkozni egy olyan poszttal (például ITT), hogy

„a portugál szövetség bizonyítékokat fog bemutatni a FIFA-nak annak bizonyítására, hogy az Uruguay elleni első gólt Cristiano Ronaldo és nem Bruno Fernandes szerezte”.

A hivatalos meg- vagy meg nem erősítésig persze érdemes fenntartással kezelni ezt a dolgot. Mindenesetre ha van valóságalapja, akkor az egész mizéria Ronaldóval önazonos lenne. Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy a rekordokat hajszoló CR a portugál szövetség ajtaján dörömbölt, hogy márpedig tegyenek meg mindent azért, hogy az ő neve mellé írják be az ominózus találatot, de ha mégis, akkor sem lepődnénk meg ezen – tudott dolog, hogy a 37 éves ötszörös aranylabdás számára alapvetően sokat, olykor még a csapatnál is többet jelentenek a gólok és a rekordok, ami most, így a (vélhetően) utolsó vébéjén hatványozottan igaz.

Közben az Adidas a meccslabdából származó adatok alapján megerősítette, hogy Ronaldo nem érintette a labdát az esetnél.

Egyébként érdekes képet ad az is, ha megnézzük, hogy reagált a történtekre a hivatalosan gólszerzőként elismert Fernandes a meccs után: ő Ronaldónak szánta a labdát és úgy érezte, hogy CR feje hozzá is ért, és

szerintem nem számít, hogy ki szerezte a gólt, ő vagy én. (...) Az a fontos, hogy egy nagyon kemény ellenféllel szemben nyerni tudtunk.

Mondhatnánk, hogy könnyen beszél, hiszen az ő neve mellé került a találat, ugyanakkor tudván, hogy Fernandes igazi csapatjátékos, ez egyáltalán nem álszerény kijelentés tőle, sőt – ha már Ronaldo esetében emlegettük, akkor estében is igaz, hogy – önazonos megnyilvánulás.

(Forrás: ESPN, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Mennyit keresnek a vb játékvezetői és asszisztensei? Többet, mint gondolnád

Spoiler: háromszor annyit, mint amennyit például a Bajnokok Ligájában kapnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Dudaszós meccsnyerővel kaptak ki LeBron Jamesék a bajnoktól

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés