Israel Adesanya újra középsúlyú bajnok lett, de ami ennél is fontosabb, legyőzte a legnagyobb mumusát.

Israel Adesanya az elmúlt években dominálta a UFC középsúlyú mezőnyét, simán verte az összes kihívóját, és közben a világ egyik legjobb, legismertebb MMA-harcosa lett. Tavaly novemberben azonban elveszítette a világbajnoki címét, miután kikapott Alex Pereirától. Adesanyának a novemberi már a harmadik veresége volt a brazil ellen, az MMA-meccsük előtt kétszer találkoztak kick-boxban, mindkétszer Pereira nyert, a második meccsen ráadásul egy óriási KO-val.

Kiütötték a UFC egyik legdominánsabb bajnokát

Israel Adesanya ismét kikapott a mumusától. Most MMA-ban.

A UFC 287-es gáláján jött az újabb visszavágó, a nigériai Adesanya 0–3-s mérleggel lépett szorította Pereira ellen, karrierje legfontosabb meccsén, megkapva az utolsó esélyét, hogy legyőzze legnagyobb riválisát.

Az első menetben nem történt sok minden, a második már akciódúsabb volt, a bajnok főleg lábrúgásokkal volt veszélyes, míg Adesanya a tőle megszokott pontos, technikás állóbunyóját hozta. Úgy tűnt a menet vége felé, hogy Pereira lábrúgásai döntőek lesznek, a brazil világbajnok a ketrec falához szorította a kihívót, közel volt talán a KO-hoz is, de Adesanya egy kontra végén bevitt egy pontos, nagyon erős találatot, majd egy kombinációval kiütötte a bajnokot:

Israel Adesanya tehát legyőzte a legnagyobb mumusát, és visszaszerezte a világbajnoki címét.

A rivalizálás azonban valószínűleg itt nem fejeződött be, Pereira továbbra is 3–1-re vezet, MMA-ban így most már döntetlenre állnak, minden bizonnyal jön majd a harmadik meccsük is a UFC-ben.

A nigériai Rémálomnak nem sikerült visszavágni, Rocky megvédte a vb-címét

Leon Edwards maradt a UFC váltósúlyú világbajnoka.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában