Cristiano Ronaldo és Lionel Messi a szaúdi ligában? Most még csak egy rossz viccnek tűnik, de két hónapja az is annak tűnt, hogy Ronaldo Szaúd-Arábiába igazol.

Mint már mindenki tudja, Cristiano Ronaldo az Al-Naszr játékosa lett, két és fél évre írt alá, 200 millió eurót fog keresni évente az új klubjában.

A spanyol sajtó (a Marca és a Mundo) most arról ír, hogy az Al-Naszr legnagyobb riválisa, az Al-Hilal eközben azon dolgozik, hogy leigazolja Lionel Messit. A hétszeres aranylabdás, most már világbajnok Messinek nyáron jár le a szerződése a PSG-vel. A vb-ig nem akart dönteni a jövőjéről, a világbajnokság után, az elmúlt hetekben arról lehetett olvasni, hogy marad Párizsban, hamarosan hosszabbít a Paris Saint-Germainnel.

Itt jön képbe az Al-Hilal, amely a hírek szerint viszonylag egyszerű módon, pénzzel győzné meg Messit, egészen konkrétan 300 millió eurós éves fizetéssel, ami ugye Ronaldóénál is magasabb lenne egy szerény százassal.

Messinek egyébként van már kapcsolata Szaúd-Arábiával, hiszen jelenleg szaúdi turisztikai nagykövet. Ennek ellenére jelenleg viszonylag kevés az esély arra, hogy követné Ronaldót a szaúdi bajnokságba, de bő két hónappal ezelőtt azt sem láttuk jönni, hogy Cristiano Ronaldo az Al-Naszr játékosa lesz.

Az Al-Hilal Szaúd-Arábia legnagyobb klubja, 18 alkalommal nyerte meg a bajnokságot, összesen 65 hivatalosan is jegyzet trófeát nyert, ezzel Ázsia legeredményesebb csapata. Ázsiai BL- négyszer nyert, ami szintén rekord, jelenleg is címvédő.

Ez is érdekelhet:

Xavi szerint C. Ronaldónak nem lesz könnyű dolga a szaúdi ligában

A Barcelona edzője szerint egy kompetitív ligába igazol Cristiano Ronaldo, ahol nem lesz könnyű dolga.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában