A magyar válogatott önbizalommal léphetett pályára Wales ellen, ami kellett is, mert nagyon fontos volt a meccs. És bizony el is kaptuk Walest, vagyis a vb-ezüstérmes után az Eb-elődöntőst is legyőzte a magyar válogatott.

Marco Rossi nem lehetett ott a csapat mellett a mérkőzésen, mert Azerbajdzsánban kiállították, így eltiltását töltötte.

Azért persze ő rakta össze a csapatot, és két helyen változtatott: Kleinheisler és Nagy Dominik helyett Pátkai és Holender kezdett.

MLSZ on Twitter

Kezdőcsapat @FAWales ellen: Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Willi Orbán, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Holender Filip - Szalai Ádám. #csakegyutt #HUNWAL #magyarok

A változtatások ellenére, vagy épp azért, pont olyan elánnal kezdett a csapat, mint Bakuban, pedig Wales meglehetősen feltolt védelemmel próbálkozott. Szalai rendre megtartotta a labdákat, amikből helyenként pofás támadásokat szőttek a srácok. Több helyzete is volt a magyaroknak, Szoboszlai fejese kevéssel kerülte el a kaput, valamint volt két olyan beadás, ami után centik hiányoztak a gólhoz. Ugyan nem esett gól az első félidőben, de nem lehettünk elégedetlenek.

A második félidő is egy nagy Szoboszlai-helyzettel indult, néhány centivel süvített el a kapufa mellett a lövése. Később azonban visszaestünk és néhány hatalmas walesi helyzet kellett, hogy ismét feléledjenek Szalaiék. Bale-é volt a meccs ziccere, de jobb lábbal eltörte a beadást.

Aztán jött Pátkai Máté. Ki más?!

Akárcsak a horvátok ellen, most is a legjobbkor érkezett Pátkai és berúgta Szalai kibirkózott labdáját.

Négy meccs után 9 ponttal áll a magyar a válogatott, vezeti a csoportját. És ami fontosabb, hogy két nagy riválist is legyőzött hazai pályán, vagyis minden esélye megmaradt az Eb-részvételre.

Eb-selejtező, E-csoport, 4. forduló

Magyarország–Wales 1–0 (0–0)

Gólszerző: Pátkai (80.)

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon