Ami eddig csak egy rémhír volt, az mostanra hivatalos lett.

A Liverpool hátvédje, Virgil van Dijk keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében,

hamarosan megműtik, majd azonnal megkezdi a rehabilitációs munkát. A klub közleményében azt írják, nem határoznak meg konkrét ütemtervet a felépülésére, de nagyjából hét-nyolc hónapot vehet igénybe, vagyis ebben a szezonban már aligha léphet pályára.

null

Virgil van Dijk will undergo surgery on the knee injury sustained during Saturday's 2-2 draw at @Everton.Following surgery, Virgil will begin a rehabilitation programme to enable him to reach full fitness as soon as possible. You'll come back stronger, @VirgilvDijk 💪

A 29 éves holland jelenleg a világ legjobb védője, tehát hatalmas érvágás ez a Liverpoolnak. Annál is inkább, mert a nyáron Lovren távozása után nem igazoltak középhátvédet, így jelenleg a keretben két bevethető felnőtt középhátvéd van: Matip és Gómez. Rajtuk kívül a szűrő Fabinhóra, a 19 éves Rhys Williamsre, a 23 éves Nathaniel Phillipsre és a 18 éves Sepp van den Bergre számíthat Klopp.

A Liverpool nemcsak emiatt lehet bosszús, hanem a sérülés körülményei miatt is. Az Everton kapusa, Jordan Pickford brutális módon tarolta le Van Dijkot, mindezt következmény nélkül, mert a játékvezető szerint a holland lesről indult, így az angol kapust nem büntették. A Pool kérte a felülvizsgálatot:

A Liverpool három eset miatt is kéri a VAR felülvizsgálatát az Everton elleni meccs után

Következménye ugyan nem lesz, de úgy érzik, nem hagyhatják szó nélkül.

(Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés