Keménykezű edzőt akart a Ferencváros Peter Stöger helyett, a korábbi orosz szövetségi kapitány személyében meg is találta.

A Fradi visszatért a szovjet vonalhoz, a klubvezetés megegyezett Sztanyiszlav Csercseszovval, az orosz szakember lett a csapat edzője, miután Peter Stögerrel szerződést bontottak.

„Most hogy a Fradi edzőt keres, első helyen az oroszok volt szövetségi kapitányát, Sztanyiszlav Csercseszovot kereshetné meg, tudniillik ő a megfelelő „erős ember”, aki tudja, miként kell rendet rakni, ráadásul felkészült szakember” – mondta Szergej Kuznyecov, a klub korábbi légiósa.

És ebben benne van az irány is, amit a Fradi ismét követni szeretne:

Csercseszovtól ugyanis nem titkoltan azt várják a Fradinál, hogy a Szerhij Rebrovnál tapasztalt és bevált kőkemény fegyelmet visszahozza, mert a puhább stílus Stögerrel nem jött be.

Az 58 éves szakember legutóbb Oroszország szövetségi kapitánya volt, a 2018-as világbajnokságon a negyeddöntőig vezette a válogatottat, azonban az Eb nem sikerült valami jól – három meccs, három pont a csoportkörben –, így a szövetség szerződést bontott vele, a nyár óta munkanélküli volt. Összesen 57 meccsen irányította az orosz válogatottat, 25 győzelem, 11 döntetlen és 21 vereség a mérlege.

Csercseszov előtte bajnoki címet és Lengyel Kupát is nyert a Legia Warszawával (Nikolics Nemanja a játékosa volt), de irányította a Dinamo Moszkvát (itt Dzsudzsák Balázzsal dolgozott együtt) és a Szpartak Moszkvát is.

(Fotó: Stanislav Krasilnikov\TASS via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Félpályás gólt rúgott a Schalke futballistája