Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És nem azért, mert nem akarjuk, hogy Balogh Norbert külföldre igazoljon, sőt! Csak ne oda.

Balogh jelenleg Nagy Ádámmal együtt a legnagyobb magyar focitehetség, a Debrecen támadója még csak 19 éves, de már fix helye van az NB I egyik legjobb csapatában. 197 centis magassága mellé gyors és technikás is, a kapu előtt kell jobbnak lennie, de az adottságai miatt várható volt, hogy hamarosan bekopog érte pár nyugat-európai klub.

Nos, most úgy tűnik, a Palermo el is vitte, legalábbis Maurizio Zamparini elnök ezt mondta:

"Balogh lesz az új Cavani, meglátjátok. Ötmillió eurót fizettem érte plusz a bónuszok, és rögtön nemet mondtam egy angol klubnak, amely tízmillió eurót ajánlott ezt követően."

Szóval megvette Baloghot a Lokitól több mint egymilliárd forintért, és utána rögtön jött egy angol klub és látatlanban ráalkudott még ötöt? Elég fura sztori. Vajon az angolok miért nem mentek a Debrecenhez korábban egy magasabb összeggel? Azok ott elég profik, aligha csak akkor figyeltek fel a magyar csatárra, amikor az már a Palermóé lett.

Na de ennél nagyobb furcsaságok is vannak arrafelé, Zamparini ugyanis azzal akarja beírni magát a focitörténelembe, hogy szakmányban küldi el az edzőket, hobbit csinált abból, hogy szezononként 3-5 szakembert kirúg. Sőt, olyat is szokott, hogy néhány kedvenc trénerét elküldi, majd pár hét vagy hónap múlva újra őt ülteti a kispadra. Akadt, akit pár nap után küldött el, akadtak, akiket győztes meccs után.

Mint például most, Davide Ballardinit is. Ez volt a 30. elbocsátása az elnök úrnak 2002 óta, és a most kinevezett argentin Guillermo Barros Schelotto már a Palermo harmadik edzője a jelenleg futó idényben.

Ezért nem szabadna Palermóba igazolnia Baloghnak, sőt, egyetlen magyarnak sem, pláne fiatalnak, szegény Simon Ádám is odament, aztán gyakorlatilag meccsek nélkül hazaszivárgott.

Egy magyar focista ide ne igazoljon:

  • Palermo
  • Genoa
  • Serie A

Ezek után tényleg reméljük, hogy a pszichopata elnök csak túlzott és még semmi sincs aláírva. Ez Balogh érdeke lehetne, és nem azért, mert nem bízunk a tehetségében, hanem azért, mert Olaszországban az semmire sem garancia, edzők jönnek-mennek, lesz, akinek szimpatikus lesz, akad majd olyan, akinek meg nem. Plusz a Serie A a legkevésbé támaszkodik a fiatalokra.

Norbi, ne oda menj! Építsd fel okosan a karriered, kisebbet és jobb helyre lépj, hogy végül nagyon magasra juss. Legyél te az új Cavani, de ne Palermóban!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.