A feröeriek elleni BL-égést „nevetséges meccsnek” titulálta az orosz.

Nem tett jót az orosz hiúságának, hogy elküldték a Fraditól, azóta sem dolgozta fel, lépten-nyomon hangoztatja, hogy jó munkát végzett. Csaknem két hónap telt el a menesztése óta, de a szakember máig nem érti, mért kellett távoznia.

Az FTC ex-trénerével a Szport Ekszpressz készített interjút, a cikk pedig azzal indul, hogy Csercseszov, aki a hatvanadik születésnapját szeptember 2-án ünnepelte, rengeteg gratulációt kapott, például a Ferencvárostól is.

Többek között a klub elnökétől is” – mondta a szakember, akinek időközben utódja, az előzőleg őt segítő Máté Csabát követően, a szerb Dejan Stankovic lett.

Amikor a Fradihoz kerültem, Csaba már ott dolgozott. Beszélgettünk, megtaláltuk a közös nyelvet, teljes jogú kollégánk lett. Amikor utánam Máté átvette a csapat irányítását, tíz meccsen kilenc győzelmet aratott. És utána kirúgták. Ilyen helyzetben nehéz bármit is kommentálni.

A kérdésre, hogy miképpen értékeli a vele történteket, Csercseszov így válaszolt:

Ugyanazt mondhatom, mint két hónappal ezelőtt: egy nevetséges meccs jött, amire egyáltalán nem számítottam. Nem volt előjele egy ekkora vereségnek, a Ferencváros további eredményei pedig azt mutatták, hogy a csapat jó formában van: ha az ellenkezője történt volna, Csabának nehéz lett volna ennyi meccset megnyerni ilyen teljesítménnyel.

Mellesleg ennek a sorozatnak a főszereplője a nyári szerzeményünk, Varga Barnabás volt, akinek a szerződtetéséhez ragaszkodtunk, de az idény elején még nem volt ideje játékba lendülni, csak azután jött részéről az áttörés.

Csercseszov kitért ifjabb Lisztes Krisztiánra is, hiszen úgy érzi, ő fedezte fel.

Az Eintracht Frankfurt nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Lisztes Krisztiánt, akinek az édesapja is játszott Németországban. Amikor az asszisztenseim és én megérkeztünk a Ferencvárosba, az akkor tizenhat éves srác nem is álmodhatott az első csapatról. Most pedig ő a magyar labdarúgás felemelkedő csillaga, leendő Bundesliga-játékos, aki jövő nyáron csatlakozhat a Frankfurthoz.

A Fradi elnöke abban reménykedett, hogy majd Csercseszov magától felmond

Ismét interjút adott Kubatov Gábor, és ismét figyelemreméltó dolgokat mondott.

Az oroszok nem értik, miért rúgták ki Csercseszovot

Oroszországban nagy port kavart Csercseszov kirúgása, szerintük kapkodott a Fradi. Pedig csak a nagyobb képet kellene nézni.

Nem Csercseszov a kulcsa a Fradi Európa-liga-menetelésének

Ilyenkor mindenki élteti az edzőt, aki idáig vezette a csapatot, de szerintünk elsősorban valaki másra kellene vetülnie a dicsfénynek.

(Forrás: MTI; fotó: fradi.hu)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában